LSV: Zašto vlast ne spušta dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku?

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Sreda, 23. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Zašto vlast ne spušta dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku?

Novi Sad, 23. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je gotovo neprimetno, zatrpana dnevnopolitičkim dešavanjima, prošla vest da je spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku odloženo za godinu dana. 

LSV

Umesto od 1. decembra ove godine, Ministarstvo poljoprivrede je izmenama Pravilnika o maksimalnim koncentracijama određenih kontaminenata, ovu odluku prolongiralo za još jednu godinu, pa će se nivo ove kancerogene materije dovesti na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine. 

To znači da će građani Srbije i narednih godinu dana piti mleko sa dozvoljenom granicom aflatoksina od 0,25 mikrograma/l, umesto 0,05 mikrograma/l, kako je to utvrđeno standardima EU, ali i standardima Republike Srbije do 2013. godine, kada je povećanjem dozvoljenog nivoa za deset puta, „rešen“ problem sa domaćim mlekom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita nadležno ministarstvo zbog čega se rešavanje ovog problema ponovo odlaže i šta namerava da preduzme u narednom periodu, kako za godinu dana ne bismo ponovo došli u situaciju da se zdravlje građana stavlja u drugi plan.


Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine  Saopštenja | Ponedeljak, 06. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Milenko Jovanov nema nikakav kredibilitet. Vojvođani mu ne zaboravljaju jezičke patrole

Političar koji je zagovarao formiranje jezičkih patrola u Vojvodini, koje bi išle od kuće do kuće i u njima proveravale znanje srpskog jezika, nema nikakav kredibilitet i zaslužuje samo prezir i osudu.
Saopštenja | Nedelja, 05. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Fašiste koji slave Milana Nedića pod hitno procesuirati i zatvoriti

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku uhapse, procesuiraju i kazne pripadnike neofašističke grupe koja je sinoć u Beogradu obeležila godišnjicu smrti Milana Nedića, zločinca i  fašističkog saradnika odgovornog za stradanje velikog broja građana u Srbiji u toku Drugog svetskog rata.
Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook