LSV: Zašto vlast ne spušta dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Sreda, 23. 11. 2022. | Komentara: 0

LSV: Zašto vlast ne spušta dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku?

Novi Sad, 23. novembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava da je gotovo neprimetno, zatrpana dnevnopolitičkim dešavanjima, prošla vest da je spuštanje granice dozvoljenog nivoa aflatoksina u mleku odloženo za godinu dana. 

LSV

Umesto od 1. decembra ove godine, Ministarstvo poljoprivrede je izmenama Pravilnika o maksimalnim koncentracijama određenih kontaminenata, ovu odluku prolongiralo za još jednu godinu, pa će se nivo ove kancerogene materije dovesti na evropski standard tek od 1. decembra 2023. godine. 

To znači da će građani Srbije i narednih godinu dana piti mleko sa dozvoljenom granicom aflatoksina od 0,25 mikrograma/l, umesto 0,05 mikrograma/l, kako je to utvrđeno standardima EU, ali i standardima Republike Srbije do 2013. godine, kada je povećanjem dozvoljenog nivoa za deset puta, „rešen“ problem sa domaćim mlekom.

Liga socijaldemokrata Vojvodine pita nadležno ministarstvo zbog čega se rešavanje ovog problema ponovo odlaže i šta namerava da preduzme u narednom periodu, kako za godinu dana ne bismo ponovo došli u situaciju da se zdravlje građana stavlja u drugi plan.


Aleksandar Rudić
Član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine  



Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook