LSVO protiv svih oblika cenzure

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Utorak, 03. 06. 2014. | Komentara: 0

LSVO protiv svih oblika cenzure

NOVI SAD - Omladina Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSVO) je zabrinuta zbog učestalih slučajeva povlačenja tekstova, blogova i snimaka sa interneta, kao i prekidanja rada nekih internet stranica čega smo bili svedoci u prethodnim nedeljama.


LSV
 
- Ne želimo da ulazimo u to da li je reč o cenzuri ili autocenzuri, niti da licitiramo time ko je, zašto i kako do toga doveo. Činjenica je da je povlačenja tekstova i prekidanja rada pojedinih sajtova bilo. Činjenica je  i da tako nešto ne priliči demokratskoj zemlji na putu ka Evropskoj uniji. Ne želimo da pristanemo na stvaranje takve atmosfere u Srbiji u kojoj postoji i pomisao da ne smemo reći ili napisati ono što mislimo – navodi se u saopštenju LSVO.
 
Omladina Lige ističe da su sloboda mišljenja i izražavanja slobode zagarantovane Ustavom Republike Srbije i svako ko misli da može da ih ograniči, treba da shvati da se, pored toga što radi protivno ustavnim načelima, bavi nemogućim poslom.
 
- Takođe, izuzetno je važno da se jasno utvrdi da li je doktorat ministra policije plagijat, ili ne. Javnost ima pravo da to zna – zaključuje LSVO.

(BILSV, 03.06.2014)




Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook