Lustracija nije lov na veštice

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 27. 10. 2010. | Komentara: 0

Lustracija nije lov na veštice

VRŠAC - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac organizovao je povodom kampanje "Podvuci liniju" konferenciju za novinare, kako bi upoznao javnost sa njenim ciljevima. Predsednik GrO LSV Vršac Slavko Ćirin istakao je tom prilikom da će Liga predložiti izmene i dopune Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava ili Zakona o lustraciji, kako je poznatiji u javnosti.

"Lustracija ne pretstavlja lov na veštice, niti je treba shvatiti kao oblik revanšizma ili osvete. Ali oni koji su se ogrešili o zakon, moraju za to i da odgovaraju " istakao je Ćirin. Takođe, on je podsetio da lustracija nije sprovedena iako zakon postoji već sedam godina, ističući kako je Vojislav Koštunica bio najveći kočničar u sprovođenju tog zakona. Ćirin je dodao da se Liga zalaže za produženje važenja zakona za još 10 godina.

"Lustracija je najbolje efekte imala u bivšoj Istočnoj Nemačkoj i Češkoj, ali i u drugim "mladim demokratijama" које su želele da se zaštite od reakcionih snaga bivšeg režima " podsetio je Dušan Vladislav, potpredsednik GrO LSV Vršac. U okviru kampanje "Podvuci liniju" vršački ligaši imali su i svoj štand u centru grada, na kojem su sugrađanima delili propagandni materijal i objašnjavali im cilj kampanje.

(BILSV, 27. 10. 2010.)




Saopštenja | Sreda, 31. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin je jedan od najskupljih gradova za život

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani poziva predstavnike gradske vlasti da objasne građanima i građankama Zrenjanina kako da prežive mesec kada im je za zadovoljenje osnovnih životnih potreba neophodna skoro jedna i po plata, a od početka ove godine u Zrenjaninu je poskupelo grejanje, parking, usluge iznošenja i deponovanja smeća, a nedavno je poskupelo i odvođenje otpadnih voda za skoro 70 procenata.
Saopštenja | Ponedeljak, 29. 01. 2024. | Komentara: 0

Anketni odbor da istraži čime je Vulin zadužio Putinov režim da bi dobio orden njegove tajne službe

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođini zahteva od Narodne skupštine Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku formira Anketni odbor koji bi istražio delovanje bivšeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook