Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 20. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija da prekine saradnju sa Miloradom Dodikom

Novi Sad, 20. septembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve predstavnike vlasti da prekinu saradnju sa Miloradom Dodikom, jer je njegova politika uperena protiv mira i stabilnosti u regionu.

LSV

U nizu opasnih stavova koje iznosi Dodik, poslednjih dana je više puta naglasio da nema zajedničkog života hrišćana i muslimana, te da Srbi i Bošnjaci ne mogu ići u iste škole.

Ovi stavovi su u ravni sa idejama protagonista fašističke ideologije XX veka, a u velikoj meri podsećaju na politiku rasne segregacije.

Dodik ovakvim narativom samo destabilizije Bosnu i Hercegovinu, koja je pre samo četvrt veka izgubila sto hiljada građana u bezumnom ratu.

Ove opasne Dodikove reči mogu uticati i na destabilizaciju odnosa u Srbiji, jer i u njoj, posebno u Sandžaku i Preševskoj dolini, zajedno žive hrišćani i muslimani, pa se Dodikove izjave mogu odnositi i na njih. Da ne govorimo o multietničkoj i višekonfesionalnoj Vojvodini, koja je baš ovakva kakva jeste bogatsvo ne samo Srbije već i čitave Evrope.

Poprilično je jasno da zaoštravanje odnosa u našem regionu odgovara Vladimiru Putinu i njegovom režimu, pa u svetlu toga možemo gledati i na današnju Dodikovu posetu zvaničnom Kremlju.

Odlazi li on po nove zadatke i donosi li nove nevolje u Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i druge zemlje regije?

Država Srbija ne sme biti talac politike opasnog ekstremiste kakav je Milorad Dodik. Saradnja sa njim mora biti prekinuta!

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook