Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Petak, 05. 08. 2022. | Komentara: 0

Marton (LSV): Srbija i Hrvatska da zaborave ratove i grade bolju budućnost za svoje građane

Novi Sad, 05. avgust 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od najviših državnih vlasti Srbije i Hrvatske da prestanu sa suparničkom i ratničkom retorikom i okrenu se rešavanju problema svojih građana.

LSV

Ratovi na razvalinama bivše Jugoslavije završili su se pre više od četvrt veka, ali je, očito, političkim elitama draže da prikupljaju jeftine političke poene tako što nemilice koriste jezik koji je i doveo do ratova devedesetih godina.

Umesto govora mržnje i retorike rata, bolje je da se vlasti u obe države pozabave činjenicom da sve više mladih odlazi i da nam države postaju staračke.

Hrvaska je od popisa 2011. izgubila skoro 400.000 stanovnika, a podaci iz Srbije govore da godišnje nestane grad veličine Zrenjanina.

Više će nas biti u Beču, Dablinu, Bratislavi ili Torontu, nego u Kikindi, Kragujevcu, Osijeku ili Virovitici.

Samozvanim patrijotama i velikim „rodoljubima“ očito to ne predstavlja problem.

Pozivamo vlasti u obe države da prestanu da se igraju takmičenja u merenju patriotskih mišića i da započni zajedničku trku u privlačenju investicija i otvaranju novih radnih mesta.

Neka se takmiče u nivou uređenosti društva ili zauzdavanju korupcije i kriminala.

Ta trka je bolja i korisnija za sve građane u regionu.

Portparol
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton
Odbori LSV | Petak, 22. 09. 2023. | Komentara: 0

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina pokrenula teme važne za Zrenjanin

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani danas su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca. Kao i do sada, lokalna vlast je ostala gluva na ove teme kao što je već 11 godina gluva na probleme običnih ljudi.
Odbori LSV | Četvrtak, 21. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Novi Sad da dobije svoj Central park u zoni ispod novog mosta

Novi Sad je dobio titulu „Evropski grad šuma 2023“ i ova vest bi služila na ponos svih građana Novog Sada kada bi je stvarnost i činjenice na terenu potvrđivale!
Odbori LSV | Sreda, 20. 09. 2023. | Komentara: 0

Zahtevamo besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva od predstavnika gradske vlasti da obezbede besplatne udžbenike za sve učenike u Zrenjaninu.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook