Marton: LSV dostavila preporuke za poboljšanje izbornih uslova

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 09. 2019. | Komentara: 0

Marton: LSV dostavila preporuke za poboljšanje izbornih uslova

NOVI SAD – Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da će LSV učestvovati na četvrtom razgovoru vlasti i opozicije o izbornim uslovima na Fakultetu političkih nauka. On je naveo da je Liga i ranije isticala važnost razgovora vlasti i opozicije.

LSV

- Činjenica je da moramo popraviti trenutno stanje izbornih uslova, ali smo takođe isticali da je njima pre svega mesto u institucijama sistema, u Narodnoj skupštini. Što se tiče našeg viđenja, očekivali smo više od ovih sastanaka - rekao je Marton.

Marton je kazao da je i LSV dostavila određene preporuke koje mogu da doprinesu poboljšanju izbornih uslova.
(SzILSV, 04.09.2019)




Saopštenja | Nedelja, 26. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvođani: Ubistvo žena iz mržnje proglasiti za posebno krivično delo!

Povodom Svetskog dana borbe protiv femicida, potpredsednica Vojvođani LSV Bojana Begović upozorila je da sistem šalje veoma lošu poruku, a žene i devojke stavlja u nepovoljan položaj.
Saopštenja | Subota, 25. 11. 2023. | Komentara: 0

Izjednačavanje šansi je ključno za ravnomeran razvoj Srbije

Centralizacija guši Srbiju i čini je neuspešnom državom. Ona dovodi i do izostanka jednakosti šansi. Najnovija slika takvog odnosa prema Vojvodini, ali i svim drugim krajevima države izvan Beograda, je podela novogodišnjih poklon vaučera deci do 19 godina i zaposlenima u obrazovnom sektoru u Beogradu. Pojedinačna vrednost vaučera je 6.000 dinara.
Iz medija | Četvrtak, 23. 11. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina je evropski motor Srbije

Ubrzani razvoj Vojvodine je zasigurno kraći put Srbije u Evropsku uniju. Vojvodina je za nas pokrajina kojoj je tolerancija drugo ime. Multietnička i multikulturalna Vojvodina primer je sklada kakav mora da postoji. Zato je važno da se ono što se u Vojvodini proizvede i pošalje prema Srbiji, u budžet Srbije, podeli na ravne časti. Samo decentrazovane države mogu brže napredovati, rekao je predsednik Vojvođana LSV Bojan Kostreš u intervjuu za Novi magazin.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook