Marton: Za ratne zločince nema mesta u javnom životu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 11. 2021. | Komentara: 0

Marton: Za ratne zločince nema mesta u javnom životu

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da za ratne zločince ne bi smelo da bude mesta ni u jednoj pori javnog života.

LSV

- Tu ne mislim samo na one koji su trenutno u zatvoru, već i na one koji su odslužili kazne. Po normama civilizacijskog društva, oni apsolutno ne bi smeli da budu u medijima, a vidimo da su, nažalost, kod nas veoma često na televizijama i naslovnim stranicama novina - kaže Marton za Radio Slobodna Evropa.

On smatra da je dobro što su se građani Srbije pobunili i počeli da uklanjanju murale posvećene ljudima koji su osuđeni za najteže ratne zločine.

- S druge strane, postoje ekstremni desničari koji smatraju da je Ratko Mladić heroj. Znamo da u svim zemljama Evrope i sveta postoje grupe koje su desničarske, ekstremističke, ali, nažalost, u Srbiji ne postoji volja da se sa tim pojedincima obračuna - kaže Marton.

Razlog za takav odnos prema ekstremnoj desnici on vidi u održavanju rejtinga kako vlasti, tako i dela opozicije.

- Zna se, nažalost, da na prostoru bivše Jugoslavije, ljudi koji su bili ratni lideri i dalje imaju veliku popularnost, i oni ne žele da rade ništa da taj rejting ugroze, tako da onda dopuštaju da se murali i grafiti ispisuju. Njihove komunalne službe koje bi to trebalo da urade ostavljaju taj posao građanima i dovode do toga da sad imamo ovakvo stanje na ulicama - smatra Marton.


(SzILSV, 16.11.2021)




Saopštenja | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Konkretnim merama pokazati da se nasilje nad ženama više neće tolerisati

Još jedan femicid koji se juče dogodio, peti od početka ove godine, dokaz je da se naše društvo suočava se ozbiljnom krizom i da je neophodno da država hitno preduzme korake ka rešavanju ovog problema.
Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Saopštenja | Sreda, 27. 03. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Bajatović lažima o Vojvodini pokušava da sakrije pljačku i slom režimske politike

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Dušana Bajatovića, najplaćenijeg građanina Srbije, čoveka koji gazi interese države u kojoj živi zarad interesa Ruske Federacije, da prestane sa sejanjem mržnje i zastrašivanjem građana Srbije i Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook