Marton: Za ratne zločince nema mesta u javnom životu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 16. 11. 2021. | Komentara: 0

Marton: Za ratne zločince nema mesta u javnom životu

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da za ratne zločince ne bi smelo da bude mesta ni u jednoj pori javnog života.

LSV

- Tu ne mislim samo na one koji su trenutno u zatvoru, već i na one koji su odslužili kazne. Po normama civilizacijskog društva, oni apsolutno ne bi smeli da budu u medijima, a vidimo da su, nažalost, kod nas veoma često na televizijama i naslovnim stranicama novina - kaže Marton za Radio Slobodna Evropa.

On smatra da je dobro što su se građani Srbije pobunili i počeli da uklanjanju murale posvećene ljudima koji su osuđeni za najteže ratne zločine.

- S druge strane, postoje ekstremni desničari koji smatraju da je Ratko Mladić heroj. Znamo da u svim zemljama Evrope i sveta postoje grupe koje su desničarske, ekstremističke, ali, nažalost, u Srbiji ne postoji volja da se sa tim pojedincima obračuna - kaže Marton.

Razlog za takav odnos prema ekstremnoj desnici on vidi u održavanju rejtinga kako vlasti, tako i dela opozicije.

- Zna se, nažalost, da na prostoru bivše Jugoslavije, ljudi koji su bili ratni lideri i dalje imaju veliku popularnost, i oni ne žele da rade ništa da taj rejting ugroze, tako da onda dopuštaju da se murali i grafiti ispisuju. Njihove komunalne službe koje bi to trebalo da urade ostavljaju taj posao građanima i dovode do toga da sad imamo ovakvo stanje na ulicama - smatra Marton.


(SzILSV, 16.11.2021)




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook