Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 19. 08. 2018. | Komentara: 0

Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

Novi Sad, 19. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema?!

LSV

LSV posebno osuđuje istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva „humanitarnom“ aktivnošću. Oružje u dečjim rukama, pa makar ono, i ne bilo pravo ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara.

Pozivamo tužilaštvo da reaguje na aktivnosti gospodina Stamatovića.

LSV podseća da militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija. Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića.

Stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Izjave | Četvrtak, 26. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV je opozicija politici koju sprovode Aleksandar Vučić i SNS

Od osnivanja, 14. jula 1990. godine, Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za nepromenjeni sistem vrednosti i sprovodi program, još tada definisan kao „3A“ – autonomija, antitotalitarizam i antinacionalizam, koji je vremenom dopunjavan i prilagođavan novonastalim okolnostima, ali u svojoj suštini nikada nije doveden u pitanje. 
Saopštenja | Ponedeljak, 16. 08. 2021. | Komentara: 0

Sastanak delegacije Vojvođanskog fronta i ministarke Čomić

Delegacija Vojvođanskog fronta, na čelu sa Nenadom Čankom i Aleksandrom Odžićem, razgovarala je danas sa ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordanom Čomić.
Izjave | Utorak, 10. 08. 2021. | Komentara: 0

Vulin oblačenjem policijske uniforme obara njen autoritet

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da su organizatori predstavljanja romana Svetislava Basare „Kontraedorfin“ u Aranđelovcu, koju su prekinuli pripadnici Pokreta Zavetnici, trebali da prekinu incident, obezbeđenje je morao da izvede one koji su ometali taj događaj i on je trebao da se nastavi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook