Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Nedelja, 19. 08. 2018. | Komentara: 0

Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

Novi Sad, 19. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema?!

LSV

LSV posebno osuđuje istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva „humanitarnom“ aktivnošću. Oružje u dečjim rukama, pa makar ono, i ne bilo pravo ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara.

Pozivamo tužilaštvo da reaguje na aktivnosti gospodina Stamatovića.

LSV podseća da militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija. Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića.

Stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan KostrešOdbori LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje napad na Petra Živanovića, aktivistu pokreta "Odbranimo šume Fruške Gore".
Izjave | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Za mene lično Kosovo je nezavisna država

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da lično misli da je „Kosovo nezavisna država“. Čanak je za televiziju Hepi izjavio da on „to lično misli“ a da svako može da se u to isto uveri „ako ode u Đakovicu“.
Saopštenja | Nedelja, 08. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV: Hitno sankcionisati ekstremiste koji su prekinuli promociju Basarine knjige

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih državnih organa hitno privođenje pravdi i sankcionisanje desničarskih huligana koji su sinoć u Aranđelovcu onemogućili promociju knjige „Kontraendorfin“ Svetislava  Basare.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook