Mirović i Nedimović horor u poljoprivredi u Vojvodini predstavili kao bajku Republici Srpskoj i obećali podršku u hrani

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 27. 09. 2022. | Komentara: 0

Mirović i Nedimović horor u poljoprivredi u Vojvodini predstavili kao bajku Republici Srpskoj i obećali podršku u hrani

Novi Sad, 27. septembar 2022 - U trenutku kada poljoprivrednici u Vojvodini u očaju smišljaju kako da završe setvu u uslovima previsokih cena veštačkog đubriva i dizela, hvataju se za glavu očajni nakon katastrofalne žetve zbog suše, Igor Mirović je proglašava najsnažnijom poljoprivrednom oblašću i obećava pomoć Republici Srpskoj.

LSV

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović na to dodaje kako u Srbiji ima dovoljno hrane za sve i da je Srbija tu za svoje građane i za susede.

O tome koliko su tu za svoje građane uverili smo se kada nijedna lokalna samouprava, ni pokrajinska, ni republička skupština nisu prihvatile inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine da se održi vanredna sednica posvećena ublažavanju katastrofalnih posledica suše po poljoprivrednu proizvodnju.

Olako izrečene neistine o odličnom stanju u proizvodnji hrane su sramota za visoko rukovodstvo naše države.

Svojim nestručnim vođenjem oni su dokrajčili ionako problematičnu poljoprivrednu proizvodnju. Na rafovima malo-malo pa nema mleka, uvozimo ga iz Poljske, pitanje je trenutka kada će se stočarstvo potpuno ugasiti, a na tržištu ostati samo meso iz uvoza. U takvoj situaciji predstavljati Vojvodinu kao najsnažniju poljoprivrednu oblast i obećavati podršku susednim zemljama u prehrambenim proizvodima je više od manipulacije i licemerja.

To što su ova nerealna obećanja i neistine izrečene u svrhu dodvoravanja stanovništvu u Republici Srpskoj, na otvaranju njihovog sajma poljoprivrede i što su poslužila daljem promovisanju ideje Srpskog sveta, dodatno treba da zabrine stanovnike sa obe strane Drine. U Republici Srpskoj se moraju zapitati kakvi to prijatelji nude ono što ni oni nemaju i obećavaju nemoguće. Idejom Srpskog sveta političari u Srbiji bezobzirno kupuju poene za ostanak na vlasti, bez obzira na činjenicu da je to put u novo prekrajanje granica i nove ratove. Posledice ih ne interesuju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva premijera vojvođanske vlade Mirovića i ministra poljoprivrede Nedimovića da se konačno posvete rešavanju praktičnih problema u Vojvodini kao što je otklanjanje posledica suše, nepostojanje dugoročnog plana i pravaca razvoja poljoprivredne proizvodnje u pokrajini, ili intenzivniji pritisak na republičke institucije da se problemi Vojvođana ne doživljavaju kao tuđi, a njeni resursi kao svoji, kao i da prestanu sa ratnohuškačkim idejama Srpskog sveta.


Članica Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nevena Subotić



Saopštenja | Sreda, 17. 01. 2024. | Komentara: 0

Poglavar Srpske pravoslavne crkve treba da pomaže ženama umesto što ih napada

U vreme kada Republika Srbija ima nezapamćeno visoku godišnju statistiku ubistava žena (femicida) i kada bi trebalo sistemski rešavati ovaj, kao i druge ogromne probleme vezane za ekspanziju nasilja u društvu koje kao rezultat ima smrtne ishode, svi akteri bi trebalo prevashodno da se bave prevencijom i rešavanjem ovih gorućih problema.

Saopštenja | Petak, 12. 01. 2024. | Komentara: 0

Sela u Srbiji nestaju. Zahtevamo decentralizaciju zemlje i oporavak sela

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podseća  da je tačno pre pet godina Vlada Srbije započela postupak formiranja Nacionalnog tima za spas sela.

Saopštenja | Utorak, 09. 01. 2024. | Komentara: 0

Potonula barža na Dunavu nije samo ekološki problem

Akcident na Dunavu, kada je barža sa 1.000 tona veštačkog đubriva udarila u stub mosta kod Bačke Palanke i potonula, zahteva da bude proglašen za vanrednu situaciju. To nije samo ekološki problem.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook