Moderna i evropska Srbija nema alternativu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 15. 06. 2019. | Komentara: 0

Moderna i evropska Srbija nema alternativu

Novi Sad, 15. jun 2019 - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da članstvo Srbije u Evropskoj uniji nema alternativu i da posvećenost evroatlanskim integracijama predstavlja osnov za saradnju svih političkih aktera koji se zalažu za vrednosti demokratskog i modernog društva.

LSV

Naša politička elita i mediji veoma retko ističu ogromnu pomoć Evropske unije na Zapadnom Balkanu. Samo je u Srbiju Evropska unija od 2000. godine uložila i donirala oko 4 milijarde evra. Našoj zemlji su na raspolaganju i kapaciteti EU koji kroz brojne programe podrške i tehničke pomoći omogućavaju sprovođenje reformi i transformaciju našeg društva kao i izgradnju moderne države.

Zbog toga ubrzvanje puta Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji mora biti jasan i nedvosmislen cilj. Zahtevamo momentalni prekid politike „sedenja na dve stolice“ koja se ogleda kroz gotovo svakodnevno podaništvo prema Moskvi sa jedne strane i licemerno očekivanje da će deficit u našem budžetu popunjavati Brisel sa druge. Danas ni najveći deo vlasti, ali ni samoproklamovane „prave“ opozicije ne pokazuju posvećenost u radu na ispunjavanju uslova za postizanje punopravnog članstva u uniji ali smo zato sve češće svedoci politike oklevanja "korak napred, korak nazad" i vođenja antievropske kampanje.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da su evropske integracije jedina alternativa jačanju nacionalizma, širenju mržnje, izazivanju sukoba i regionalne nestabilnosti. To je je dovoljan razlog za okupljanje i postizanje konsenzusa svih onih koji su za evropsku Srbiju.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš




Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Iz medija | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U petak sastanak Čanka i Cvetkovića

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastaće se u petak s premnjerom Srbije. Mirkom Cvetkovićem od koga će zatražiti pokretanje procesa donošenja zakona o imovini i prihodima Vojvodine, potvrdio je Dnevniku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš. On je kazao da do ovog sastanka dolazi nakon incijative Lige, koja je pre dva meseca najavila pritisak na republičke organe vlasti za donošenje ovih zakona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook