Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

Novi Sad, 21. mart 2017 - Danima se u javnosti i na društvenim mrežama pojavljuju slike murala u Novom Sadu, koji je pre nekoliko dana  prekrečen, a potom je usledila reakcija i crtanje vulgarnih grafita. Pa ponovno krečenje i crtanje. I tako, ko zna dokle. 

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da ovaj slučaj razreše. 

Neko je sebi dao za pravo da prekreči mural poznatog umetnika. Da li je za to imao bilo kakvu dozvolu ili opravdan razlog? 

Činjenica je da se ni do danas nije saznalo ko stoji iza ovog vandalsko čina. 

Da li je moguće da se u budućoj Evropskoj prestonici kulture dešavaju ovakvi incidenti? I kako je moguće da se ništa zvanično o tome ne zna? 

Nadležni organi moraju uraditi ono što im je posao i u najkraćem roku obavestiti o tome javnost.  

U protivnom, svako će moći dati sebi za pravo da uništava ili oštećuje nečije umetničko delo ili već nešto što mu se ne dopada. To svakako nije put ka kulturnoj prestonici Evrope. To je put u sasvim suprotnom smeru.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Izjave | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Baćanović: Čađ je najveći zagađivač vazduha u Srbiji

BEOGRAD - Čađ iz kućnih ložišta je najveći zagađivač vazduha u Srbiji, izjavila je danas medijima pomoćnica ministra za životnu sredinu i prostorno planiranje Danica Baćanović povodom Dana planete Zemlje. Ona i dodala da je taj problem najizraženiji u Užicu. Baćanovićeva je navela da je i saobraćaj jedan od glavnih zagađivača vazduha u Srbiji i da je taj problem delimično rešen prestankom proizvodnje benzina sa visokim sadržajem olova.
Iz medija | Petak, 22. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Nikolić zreo za penziju

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozdravio je danas odluku Tomislava Nikolića da prekine štrajk žeđu i ocenio da je taj štrajk bio nepotreban. Čanak je u saopštenju za javnost ocenio da je lepo što je spasen jedan život, ali je dodao da Nikolićev život nije ni bio ugrožen, već da je u pitanju bila farsa.
Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Najvažnije postići političku saglasnost

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji je nedavno imenovan za predsednika Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine, izjavio je jutros za RTS, povodom početka rada ove Radne grupe, da će oni dati sve od sebe da se zakon donese što pre.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook