Najveći problem u koaliciji su međuljudski odnosi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 07. 10. 2013. | Komentara: 0

Najveći problem u koaliciji su međuljudski odnosi

NOVI SAD – Daleko smo od raspisivanja vanrednih pokrajinskih izbora, pošto su u vladajućoj koaliciji najveći problem međuljudski odnosi i nekorektno ponašanje jednog ili više učesnika, a ne ideološki problemi, ocenio je danas zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš.

LSV

On je u izjavi novinarima u Novom Sadu rekao da se nada da se stvari, kada je u pitanju ljudski faktor, mogu popraviti a ukoliko se međuljudski odnosi toliko pokvare da ne vredi više funkcionisati, Liga socijaldemokrata Vojvodine će o tome obavestiti javnost.
– Verujem da će biti dovoljno snage i dovoljno pameti da se ti loši međuljudski odnosi poprave i da se komunikacija poboljša i da zajednički radimo na tome. U ovom momentu ne postoji ideološki problemi, a kada bi oni postojali, onda bi mogli da razgovaramo o brzim izborima – rekao je Kostreš.

LSV još nije obaveštena o nacrtu


Zamenik predsednika LSV je rekao i da Liga do ovog momenta, ni zvanično ni nezvanično, nije obaveštena o nacrtu Zakona o finansiranju na kojem se, prema medijskim napisima, u pokrajini radi.
– Nadamo se da ćemo vrlo brzo dobiti predlog zakona, ako se od Lige socijaldemokrata Vojvodine očekuje da ga podrži na Vladi Vojvodine, u skupštini i u daljoj proceduri usvajanja tog zakona. Taj zakon je neophodno usvojiti i ja ne vidim zašto se taj zakon krije i od očiju javnosti i od koalicionih partnera – rekao je Kostreš. Odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše navode iz Demokratske stranke da će prednacrt tog dokumenta počivati na principima i načelima koja su  mnogo ranije dogovorena, Kostreš je rekao da mu taj argument zvuči kao „jedan loš izgovor“. Podsetio je da je i prilikom donošenja Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava pokrajine Liga bila isključena iz njene pripreme.
– Da Liga socijaldemokrata Vojvodine nije jasno i glasno u javnosti rekla da neće podržati taj predlog kakav je bio, mi do dan danas verovatno ne bi videli pravi tekst te deklaracije. Dakle, ako treba da  sarađujemo i ako treba da budemo koalicioni partneri, onda zajednički treba da  radimo na tim stvarima. Ako ne treba da to radimo, to nije nikakav problem, ali onda to treba da se kaže i onda svako radi ono što misli da treba da radi u budućnosti – istakao je on.

Ne praštamo demokratama

Kostreš je rekao da nije u pitanju „praštanje“ Demokratskoj stranci koja je i ranije bez konsultacija sa koalicionim partnerima pokretala određena pitanja, već da je Liga socijaldemokrata Vojvodine na stanovištu da je na prvom mestu interes građana i građanki Vojvodine.
 – Liga socijaldemokrata Vojvodine je u više navrata u prethodnih 10-15 godina pokazala da imamo vrlo čvrste i stabilne živce, ali da postoji granica i linija posle koje više ne možemo i ne želimo da tolerišemo neke stvari. Opet kažem, u ovom momentu u pitanju su više međuljudski odnosi nego li ideološka pitanja. Oni se mogu ispeglati i ukoliko do toga dođe nastavićemo dalje – rekao je Kostreš. Takođe, zamenik predsednika LSV je kazao da nije tajna da su koalicioni odnosi na dosta niskom nivou, možda i na najnižem u poslednjih 13 godina od kada u Pokrajini postoji kolaicija DS, SVM, LSV, o čemu će se Liga izjasniti na svojim organima sredinom oktobra.
– Pred nama je vreme. LSV je spremna na dalju saradnju, ali za tu dalju saradnju moraju postojati i uslovi, mora postojati obostrana volja u ovom slučaju volja sve tri strane – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 07. 10. 2013)



Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.
Saopštenja | Nedelja, 10. 03. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI podržali inicijativu ProGlasa za slobodne i poštene izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI podržavaju dokument „Dogovor za slobodne i poštene izbore“, koji je inicirala grupa nestranačkih javnih ličnosti okupljenih u inicijativi ProGlas.
Saopštenja | Subota, 09. 03. 2024. | Komentara: 0

Šapić krši Zakon o zabrani diskriminacije. Mora biti kažnjen zbog toga!

Izjava Aleksandra Šapića, donedavnog gradonačelnika Beograda i kandidata Srpske napredne stranke za istu funkciju na predstojećim izborima, da „Beogradu treba srpski gradonačelnik, srpska vlast i da je Beograd srpski grad“ klasičan je primer kršenja Zakona o zabrani diskriminacije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook