Napadnuti poslanik i član LSV uz pretnje ubistvom

 
 
Izbori u LSV
Saopštenja | Četvrtak, 07. 10. 2021. | Komentara: 0

Napadnuti poslanik i član LSV uz pretnje ubistvom

Novi Sad, 07. oktobar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje sinoćni napad i pretnje smrću na poslanika Lige socijaldemoktrata Vojvodine u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine Sašu Šućurovića i člana Saveta za poljoprivredu LSV Đuricu Iličića.

LSV

Dokle će se ohrabrivati nasilničko ponašanje prema političkim predstavnicima koji ne čine vladajuću koaliciju?

Tražimo da se rasvetle sve okolnosti sinoćnog napada u ugostiteljskom objektu na poslanika i člana LSV kojima je pretio jedan iz grupe obesnih mladića rečima: „Sve ću vas političare izrešetati pištoljem“ , seo za njihov sto i nasilnički se ponašao, podržan od ostatka provokatora, koji su poslanika i člana LSV gađali flašama. Napadač je prethodno osuđivan za nekoliko krivičnih dela, a pored ostalog za oružanu pljačku u kojoj je ozbiljnije povređen radnik benzinske pumpe u Novom Bečeju.

Jasna namera otvorene provokacije, zastrašivanja i nasilnog ponašanja vidljiva je i iz činjenice da su nasilnici koji su do tada sve snimali u trenutku napada pogasili kamere telefona.

Članovi Lige socijaldemokrata Vojvodine se nisu povlačili ni pred većim pretnjama ozbiljnijih protivnika, pa neće ni pred uličnim nasilnicima.

Očekujemo da državni organi urade svoj posao i rasvetle činjenice ovog gnusnog napada i provokacija, kako bi se, pored ostalog, prava istina obelodanila javnosti, kojoj su pogrešno predstavljene činjenice događaja.

Liga socijaldemokrata Vojvodine
Saopštenja | Nedelja, 17. 10. 2021. | Komentara: 0

1,5 miliona građana Srbije živi u riziku od siromaštva. Šta radi država?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da poslednji podaci o stopi rizika od siromaštva ukazuju na katastrofalno stanje u kom se nalaze građani Srbije.
Saopštenja | Utorak, 12. 10. 2021. | Komentara: 0

Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva i strogo kažnjavanje osoba koje su prethodnih dana pozivale na linč građana Sombora koji pomažu migrantima.

Izjave | Nedelja, 10. 10. 2021. | Komentara: 0

NIS je morao ostati u vlasništvu naše države

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija i Srpska pravoslavna crkva nisu isto, te da je u Ustavu navedeno da je država odvojena od crkve. On je gostujući u emisiji „Prva tema“ na televiziji Prva istakao i da to znači da ako neko kritikuje crkvu on time ne kritikuje državu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook