Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 29. 12. 2022. | Komentara: 0

Ne diže se cena 100% neispravnoj vodi

Novi Sad, 29. decembar 2022 - Poslednji slučaj nenajavljenog poskupljenja vode u Temerinu, u kome je, po nalazima Batuta, voda iz česmi mikrobiološki i fizičko-hemijski neispravna, a fizičko-hemijska neispravnost vode ocenjena kao stopostotna, još jedan je od apsurdnih slučajeva koji uverava u neophodnost pravljenja regionalnih vodovoda.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od države da sistem regionalnih vodovoda u Vojvodini postavi kao prioritetni projekat i prestane da zatvara oči pred činjenicom da 700.000 Vojvođana pije neispravnu vodu.

Podizanje cene neispravne vode za 40% je neverovatan bezobrazluk.

Još strašnija je činjenica da, kao što prethodno nisu obavešteni o poskupljenju od strane komunalnog preduzeća, građani opštine Temerin nisu dobili od njih ni zvaničnu informaciju da je voda neispravna.

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se ozbiljni ljudski i materijalni resursi angažuju i da se reši problem neispravne vode izgradnjom regionalnih vodovoda na teritoriji cele pokrajine. Zdravlje naših građana koje neispravna voda narušava, a pogotovo zdravlje ugroženih grupa kao što su deca, trudnice, dojilje i stare osobe, mora biti prioritet.

Nataša Lalić
direktorka Centra za edukaciju
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.
Saopštenja | Sreda, 21. 02. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina je naša kuća - očuvaćemo vojvođanski način života

Dan maternjeg jezika prilika je da se naglasi potreba afirmisanja višejezičnosti u Vojvodini.
Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook