Ne treba gurati prst u oko nikome na Cetinju

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Petak, 03. 09. 2021. | Komentara: 0

Ne treba gurati prst u oko nikome na Cetinju

ZRENJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je za Radio Slobodna Evropa da LSV od osnivanja ima odličnu saradnju sa određenim političkim grupacijama u Crnoj Gori koje su devedesetih vodile antiratnu politiku. On podvlači da je vlast Mila Đukanovića pomagala strankama koje su u to vreme bile opozicija režimu Slobodana Miloševića.

LSV
 
- Svakako da je sasvim jasna podrška Nenada Čanka, pre svega Cetinju kao simbolu antiratnog pokreta u bivšoj Jugoslaviji, simbolu građanskog društva koje je na ovim prostorima, nažalost, na marginama. Ja kao član LSV, čiji je Čanak predsednik, to tako vidim - objašnjava Marton.
 
Prema njegovim rečima, priča oko crkvene imovine i statusa Srpske pravoslavne crkve i Crnogorske pravoslavne crkve u Crnoj Gori je kontroverzna i zbog toga ne treba „gurati prst u oko bilo kome, ako se zna da teoretski može da dođe do incidenata na Cetinju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija“. Na pitanje da li u LSV strahuju da bi odlazak Nenada Čanka na protest mogao takođe da se protumači kao doprinos podizanju tenzija, Marton odgovara odrečno.
 
- Zbog politike Lige socijaldemokrata Vojvodine nikada ni jedna jedina kuća nije zapaljena u bivšoj Jugoslaviji. Čitavi gradovi su goreli zbog politike takozvanih patriota - kaže Marton.
 
(SzILSV, 03.09.2021)Saopštenja | Nedelja, 17. 10. 2021. | Komentara: 0

1,5 miliona građana Srbije živi u riziku od siromaštva. Šta radi država?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da poslednji podaci o stopi rizika od siromaštva ukazuju na katastrofalno stanje u kom se nalaze građani Srbije.
Saopštenja | Utorak, 12. 10. 2021. | Komentara: 0

Sprečiti divljanje tzv. Narodnih patrola u Somboru i drugim gradovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva hitnu reakciju policije i tužilaštva i strogo kažnjavanje osoba koje su prethodnih dana pozivale na linč građana Sombora koji pomažu migrantima.

Izjave | Nedelja, 10. 10. 2021. | Komentara: 0

NIS je morao ostati u vlasništvu naše države

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da Srbija i Srpska pravoslavna crkva nisu isto, te da je u Ustavu navedeno da je država odvojena od crkve. On je gostujući u emisiji „Prva tema“ na televiziji Prva istakao i da to znači da ako neko kritikuje crkvu on time ne kritikuje državu. ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook