O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 14. 05. 2014. | Komentara: 0

O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

NOVI SAD – Obrazlažući amandman koji je podneo na Predlog statuta AP Vojvodine, pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je da je Liga želela da i ovoj temi priđe na ozbiljan način, da konsultuje stručnu javnost i da čuje šta će ona reći o tradicionalnim simbolima.

LSV

Zbog toga se, kako je istakao, LSV za mišljenje obratila Muzeju Vojvodine, instituciji koju je Skupština APV formirala, od kojih je, kako je istakao, stiglo veoma relevantno mišljenje.

Marton je pozvao poslanike da glasaju za njegov amandman, uprkos što ga je resorni odbor odbio, jer, kako je rekao, na ovaj način mogu da se spreče neke buduće podele i buduće priče o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine.

Skupština AP Vojvodine je ipak odbila amandman Aleksandra Martona.

(BILSV, 14.05.2014)



Izjave | Nedelja, 27. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak i Cvetković se dogovorili oko izrade zakona o imovini Vojvodine

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak sastao se danas sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem u Beogradu kako bi razgovarali o usvajanju zakona o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava, kao i finansiranju Pokrajine. Nakon razgovora, Čanak je novinarima rekao da je, nakon što je završena rekonstrukcija Vlade, vreme da i pitanja imovine pokrajine dođu na dnevni red i naglasio da su za Vojvodinu značajna tri zakona: Zakon o imovini Vojvodine, Zakon o imovini lokalne samouprave i Zakon o finansiranju Vojvodine.
Edukacija LSV | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene mogu sve, samo im treba pružiti podršku

Seminarom "Žene mogu sve", koji je poslednjeg vikenda juna održan u Subotici, nastavljeno je sa edukacijom kandidata i kandidatkinja za lokalne izbore. Seminar je organizovao Centar za edukaciju LSV, uz pomoć Nacionalnog demokratskog instituta (NDI). Trening su izvele Ana Kandić i Nataša Lalić, zajedno sa Mirjanom Barbulović i Milošem Milovanovićem (NDI).
Izjave | Subota, 26. 03. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV insistira na otvaranju kancelarije Vojvodine u Briselu još od usvajanja Statuta

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je za današnju Pravdu da je LSV na otvaranju kancelarije u Briselu insistirala od usvajanja Statauta AP Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook