Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".

- Novi Sad je za nesrećnih 78 dana pretrpeo velika razaranja. Stradali su civilni i vojni objekti, a srušena su i sva tri novosadska mosta. Ipak, najveća nesreća i tragedija je što su živote izgubili naši sugrađani, kao i svi oni koji su tokom bombardovanja stradali - izjavio je Jovanović.

On je dodao da se "zgrade i mostovi mogu izgraditi", ali da su "ljudski životi nenadoknadivi".

- Naša je dužnost da ih se sećamo i čuvamo uspomenu na njih, ali i da ne zaboravimo na strahote ratnih razaranja, koja se više nikad ne smeju ponoviti - kazao je Jovanović.
Pored predsednika gradskog parlamenta i gradonačelnika, vence su položili delegacije garnizona Novi Sad, delegacija rezervnih vojnih starešina Novog Sada, delegacija Udruženja vazduhoplovaca i padobranaca i delegacija Vlade Vojvodine.

(BILSV, 24.03.2011.)




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Događaji | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Srećan 8. mart, Međunarodni dan žena

Svuda i na svakom mestu moramo insistirati na ravnopravnosti, poštovanju i jednakoj zastupljenosti žena u javnom i političkom životu. 
Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook