Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

 
 
Izbori u LSV
Izjave | Utorak, 12. 04. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica proboja Sremskog fronta

NOVI SAD/ADAŠEVCI - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević i pokrajinska poslanica Marija Radojčić prisustvovale su danas obeležavanju 66. godišnjice proboja Sremskog fronta i položile venac na spomen obeležju u selu Adašavci, kod Šida.

Obeležavanje proboja Sremskog fronta održano je uz najviše državne i vojne počasti, a komemoraciji i odavanju pošte poginulima prisutvovali su najviši predstavnici Vlade Republike Srbije, Vojske Srbije, opština i gradova, predstavnici SUBNOR-a, delegacije boraca iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, diplomatskog kora, rodbina i prijatelja boraca.  Sremski front je jedno od najtežih i najtragičnijih bojišta Drugog svetskog rata, na kome je u rovovskoj borbi, od oktobra 1944. do 12. aprila 1945. godine, učestvovalo oko 250 hiljada vojnika na obe strane. Tokom borbi na Sremskom frontu, koje su trajale 175 dana, poginulo je više od 13 hiljada boraca Narodno-oslobodilačke Vojske Jugoslavije.

Posle proboja Sremskog fronta, u sadejstvu sa savezničkom ofanzivom, jugoslovenske snage su za nepunih mesec dana oslobodile celu teritoriju zemlje, čime je označen i kraj Drugog svetskog rata na teritoriji Srbije.

(BILSV, 12.04.2011.)
Saopštenja | Četvrtak, 01. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Čast nam je što smo na meti šešeljevke Nataše Jovanović. Ponovo ćemo ih pobediti!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI najoštrije osuđuje jezik mržnje narodne poslanice Srpske napredne stranke Nataše Jovanović, koja je u toku jučerašnjeg nastupa na sednici Narodne skupštine Republike Srbije najprizemnije targetirala poznate glumce, umetnike, naučnike i brojne javne ličnosti, a među njima i portparola LSV-VOJVOĐANI Aleksandra Martona.
Odbori LSV | Sreda, 31. 05. 2023. | Komentara: 0

Ljudi u Srbiji se plaše starosti

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina upozorava na ponižavajući položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Hitno sazvati sednicu skupštine Grada Novog Sada na temu stanja bezbednosti!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Novi Sad zahteva od gradonačelnika Novog Sada i predsednice Skupštine grada Novog Sada sazivanje i održavanje sednice na kojoj će odbornice i odbornici biti informisani o stanju bezbednosti našeg grada.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook