Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

Novi Sad, 22. oktobar 2021 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponavlja zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.

LSV

– Imajući u vidu značaj ovog datuma - Dana oslobođenja, veliko stradanje Novog Sada - Grada heroja, odnosno njegovog stanovništva u Drugom svetskom ratu, kao i činjenicu da se antifašističke vrednosti nalaze u samim temelјima kulture života u našem gradu, predlažemo Komisiji da podrži ovu inicijativu od značaja za kulturu sećanja Novog Sada i usvoji ovakav predlog, verujemo, na zadovolјstvo svih naših sugrađanki i sugrađana – navedeno je u obrazloženju inicijative, koju smo podneli 2019. godine Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.

Ligašice i ligaši nikada neće zaboraviti sve antifašiste koji su u borbi za oslobođenje dali svoje živote i koji su zaslužni za to što danas živimo u  slobodi.

Novi Sad je u nekoliko navrata, a najdirektnije 7. oktobra 2007. godine, pokazao da je bio i da će biti dovoljno jak da spreči da na njegovim ulicama ikada više ponovo bude fašista.

Uprkos stalnoj relativizaciji antifašističke borbe u našoj zemlji, ovaj grad pokazuje da ima ko da čuva njegovu antifašističku istoriju, vrednosti i žrtve.

Duboko verujemo da ne postoji bolje niti značajnije ime za most u srcu ovog grada od dana kada je pobedio fašizam, kao i da je vreme da to ime i dobije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

“Biti ili ne biti dete”

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin organizovaće tribinu „Biti ili ne biti dete“, posvećenu Prednacrtu novog Građanskog zakonika, koji, između ostalog, uređuje porodične odnose, najavila je predsednica tog saveta Aleksandra Khalaf.
Odbori LSV | Subota, 19. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć trudnicama i porodiljama je pomoć porodici

ZRENJANIN - Zrenjaninske ligašice i ligaši nastavili su sa prikupljanjem potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Danas su akcije održane u centru grada, i Mesnim zajednicama „Gradnulica", „Žarko Zrenjanin", „Sonja Marinković" i „Veljko Vlahović".
Odbori LSV | Petak, 18. 11. 2011. | Komentara: 0

LSV u Kikindi organizovao tribinu o stanju u fudbalu

KIKINDA - Fudbal u Srbiji ne bi trebalo da vode imena već dobri projekti i dugoročni planovi, rečeno je na tribina pod nazivom "Aktuelno stanje fudbala u Vojvodini" koja je u organizaciji Saveta za sport Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda, održana u Kulturnom centru u tom mestu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook