Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

Novi Sad, 22. oktobar 2021 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponavlja zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.

LSV

– Imajući u vidu značaj ovog datuma - Dana oslobođenja, veliko stradanje Novog Sada - Grada heroja, odnosno njegovog stanovništva u Drugom svetskom ratu, kao i činjenicu da se antifašističke vrednosti nalaze u samim temelјima kulture života u našem gradu, predlažemo Komisiji da podrži ovu inicijativu od značaja za kulturu sećanja Novog Sada i usvoji ovakav predlog, verujemo, na zadovolјstvo svih naših sugrađanki i sugrađana – navedeno je u obrazloženju inicijative, koju smo podneli 2019. godine Komisiji za nazive delova naselјenih mesta i javnih službi Skupštine grada.

Ligašice i ligaši nikada neće zaboraviti sve antifašiste koji su u borbi za oslobođenje dali svoje živote i koji su zaslužni za to što danas živimo u  slobodi.

Novi Sad je u nekoliko navrata, a najdirektnije 7. oktobra 2007. godine, pokazao da je bio i da će biti dovoljno jak da spreči da na njegovim ulicama ikada više ponovo bude fašista.

Uprkos stalnoj relativizaciji antifašističke borbe u našoj zemlji, ovaj grad pokazuje da ima ko da čuva njegovu antifašističku istoriju, vrednosti i žrtve.

Duboko verujemo da ne postoji bolje niti značajnije ime za most u srcu ovog grada od dana kada je pobedio fašizam, kao i da je vreme da to ime i dobije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

ZRENJANIN - Vladimir Milošev, predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na značaj humanitarnog rada aktivistkinja i aktivista stranke, a posebno na prošlonedeljnu akciju dopremanja opreme za nekoliko škola na teritoriji grada.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Osnovana Mesna organizacija LSV u Karađorđevu

KARAĐORĐEVO - U Karađorđevu je 26. oktobra održana Osnivačka skupština Mesne organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Karađorđevo. Na teritoriji ove Mesne zajednice ima 19 članova Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jednoglasno su izabrani za predsednika Mesne organizacije Đorđe Marjanović, a za potpredsednicu Jelena Tankosić.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Finansirati projekte od kojih građani imaju koristi

SUBOTICA - Skupština Grada Subotice 27. oktobra je, na vanrednoj sednici, prihvatila Zaključke o daljem toku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC "Dudova šuma".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook