Futožani uklonili grafite mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 21. 03. 2011. | Komentara: 0

Futožani uklonili grafite mržnje

FUTOG - Aktivisti Mesnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Futog, tokom proteklog vikenda, uklanjali su uvredljive grafite neonacističke organizacije Naši 1389 u tom mestu. Grafiti su se pojavili u četvrtak 17. marta, a njema su vređani LSV, NATO pakt, Evropska unija, televizija B92.

Aktiviste MO Futog podržali su član Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Željko Kačavenda i zamenik predsednika Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada Damir Kondić. Liga socijaldemokrata Vojvodine je tom prilikom apelovala na gradske vlasti da reaguju na ovakve događaje. Podsetimo, ne tako davno u Novom Sadu je održan skup maloletnika koji su, prolazeći centrom grada, uzvikivali reči mržnje i to u trenutku održavanja komemoracije poginulima u kafiću Laundž. A prošle nedelje je grafitima mržnje išarana i kuća Omladinskog centra CK13.

(BILSV, 21.03.2011.)




Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Ligaši izdejstvovali saobraćajni poligon za decu

NOVI SAD - Na osnovu inicijative Mesnog odbora „Sava Kovačević“ Gradskog odbora LSV Novi Sad napravljen je saobraćajni poligon u tom kvartu.
Odbori LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevazići političke razlike zarad trudnica

MUŽLJA – Trudnoća, njeno održavanje  i period posle porođaja ne mogu biti tretirani kao bolest, pa se ni odsustvo žene sa posla zbog toga ne može tretirati kao bolovanje, ocenio je juče potpredsednik GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Tibor Vaš.
Odbori LSV | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje nad decom je kažnjivo

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin je sinoć u sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” organizovao tribinu o Prednacrtu novog Građanskog zakonika pod nazivom “Biti ili ne biti dete”.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook