Hitno utvrditi odgovornost za eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 14. 12. 2020. | Komentara: 0

Hitno utvrditi odgovornost za eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode

Zrenjanin, 14. decembar 2020 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od nadležnih organa da u što kraćem roku istraže sve okolnosti vezane za današnju eksploziju u zrenjaninskoj fabrici vode.

LSV

Mora biti utvrđeno ko snosi odgovornost za ovu nesreću. Bezbednost radnika u fabrici vode mora biti na najvišem nivou, što, nažalost, očito nije slučaj.

Današnja eksplozija samo je još jedna epizoda u dugoj priči o rešavanju pitanja ispravne pijaće vode u Zrenjaninu.

Lokalna vlast nas već godinama uverava da je sposobna da reši pitanje vode, ali i pored svih priča, Zrenjaninci i dalje nemaju potvrdu da je voda ispravna, u većem delu godine pritisak vode nije zadovoljavajuć, a danas se u fabrici dogodila eksplozija.

Jasno je da lokalna vlast nije u stanju da reši ovaj problem, pa LSV traži da predsednica Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, koja je i ranije učestvovala u pokušaju rešavanja pitanja vode, učini sve da se agonija u kojoj se nalaze građanke i građani Zrenjanina što pre prekine.

Bojan Kostreš
predsednik Gradskog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Petak, 08. 03. 2024. | Komentara: 0

Gradska uprava Zrenjanina, na čelu sa načelnikom Nenadom Domjeskovim, opet krši zakon

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Zrenjanin podneo je danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti žalbu protiv Gradske uprave grada Zrenjanina, jer pomenuti organ, čiji je načelnik Nenad Domjeskov, nije odgovorio na pitanje upućeno još 22. januara 2024. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 04. 03. 2024. | Komentara: 0

Žolt Sakalaš da sankcioniše neustavno i protivzakonito delovanje Sime Salapure i Nenada Domjeskova

Zbog konstantnog neisticanja zastave AP Vojvodine na zgradi Skupštine grada Zrenjanina i kršenja propisa, odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina ponovo su poslali dopis pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žoltu Sakalašu.
Odbori LSV | Petak, 01. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani: Uvrstite manifestacije Dani zrenjaninske pijaće vode i Dani plastične ambalaže

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u zrenjaninskoj skupštini juče su na sednici Skupštine grada pokrenuli dvadesetak tema koje su od značaja za život Zrenjaninki i Zrenjaninaca.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook