I u narednoj godini Zrenjanincima samo šarene laže

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 13. 12. 2022. | Komentara: 0

I u narednoj godini Zrenjanincima samo šarene laže

Zrenjanin, 13. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije osuđuje što se i dalje nastavlja isti negativan odnos republičke vlasti prema Zrenjaninu.

LSV

Kao i veliki broj drugih projekata, ni najavljena izgradnja auto-puta koji povezuje Zrenjanin sa Novim Sadom i Beogradom očigledno neće biti realizovana. Ovaj projekat, koji je sada već daleke 2014. godine najavljen kao “šnel štrase”, a 2017. godine kao auto-put, još uvek nije započet i nije izvesno ni kada će biti. Tokom proteklih godina rokovi za početak radova su konstantno pomerani, a raspon procenjene vrednosti projekta je veoma veliki, procenjivana vrednost je varirala od 200 do 530 miliona evra.

Podsećamo, poslednji rok koji je Tomislav Momirović, bivši ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja zajedno sa predstavnicima Grada Zrenjanina, predočio kao početak izgradnje auto-puta je 20. februar 2022. godine. Radovi nisu počeli ni tada ni skoro godinu dana kasnije, a niko više i ne saopštava novi datum. 

Auto-put Beograd – Zrenjanin – Novi Sad predstavlja potez kojim bi se grad Zrenjanin povezao sa dva najveća grada u Srbiji na brži i lakši način. Osim što bi našem gradu doneo veliki benefit i olakšao život Zrenjanincima i Zrenjaninkama, ovaj put bi predstavljao i alternativni pravac između Beograda i Novog Sada.

Budući da Tomislav Momirović nije uradio ništa po ovom pitanju, tražimo od novog ministra Gorana Vesića da se izjasni kakav će odnos imati prema ovom važnom banatskom projektu. 

Postavljamo pitanje i zrenjaninskim naprednjacima dokle će da ćute dok je Zrenjanin zakinut, jer republika ne ulaže u njega.
 
Dejan Čapo
odbornik LSV u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook