Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.

Portparol Gradskog odbora LSV, Marko Milojević, istakao je tom prilikom da je cilj kampanje da se produži važenje Zakona o odgovornosti za kršenje ljudskih prava, poznatijeg kao zakon o lustraciji, sa 10 na 20 godina.

"Iako usvojen još 2003, ovaj zakon do danas praktično nije bio primenjen. Skorijim prestankom njegovog važenja urušio bi se institucionalni i pravni okvir za bilo kakvu mogućnost sučeljavanja našeg društva s vlastitom, nimalo slavnom prošlošću " istakao je Milojević. Portparol GrO LSV Sr. Mitrovica posebno je naglasio značaj sprovođenja lustracije, pozivajući se na Rezoluciju Saveta Evrope o merama za uklanjanje nasleđa bivših totalitarnih sistema, u kojoj se navode opasnosti koje prete društvu nespremnom da se suoči s vlastitom prošlošću:

"U najboljem slučaju nastaće oligarhija umesto demokratije, korupcija umesto vladavine prava i organizovani kriminal umesto ljudskih prava. U najgorem slučaju, rezultat bi mogao biti baršunasta obnova totalitarnog režima, ili pre - nasilno svrgavanje mlade demokratije " istakao je Milojević. Ovaj zaključak Saveta Evrope prava je slika današnjeg srpskog društva, jedno veliko upozorenje, te poziv na odgovornost svih, dodao je on na kraju.

(BILSV, 29. 10. 2010.)




Odbori LSV | Četvrtak, 29. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani za nove rekreativne i zelene površine na Limanu umesto verskih objekata

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Novi Sad smatra bespotrebnim izgradnju verskog objekta na zelenoj površini koju stanovnici Limana 1 i 2 već godinama rado koriste kao prostor za rekreaciju.
Odbori LSV | Ponedeljak, 26. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto načelnik Gradske uprave Zrenjanina Nenad Domjeskov krije informacije od javnog značaja?

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je još 22. januara Gradskoj upravi Zrenjanina zahtev kojim traži informaciju o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak.

Odbori LSV | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Nesposobna zrenjaninska vlast prevazilazi samu sebe u neradu

Predstavnici Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani su danas obeležili godinu dana nerada na parkingu u centru grada.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook