Kikindski paori prikupljaju potpise za izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 01. 2014. | Komentara: 0

Kikindski paori prikupljaju potpise za izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju

KIKINDA – Više od sto poljoprivrednika iz Kikinde počelo je sa prikupljanjem potpisa kojim traže izmenu Zakona o bezbednosti u saobraćaju, odnosno izbacivanje odredbe o registraciji priključnih mašina.

LSV

Zahtev će uputiti Udruženje „Banatska lenija“, a podršku im je pružio i pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine i član Odbora za poljoprivredu Skupštine AP Vojvodine Miloš Šibul.

Na ovaj korak paori su se odlučili nakon što je više zemljoradnika iz ove opštine kažnjeno jer im priključne mašine nisu bile registrovane. U AMSS kažu da takve mašine za njih nisu vozila, nego izmenjiva oruđa koja se upotrebljavaju za poljoprivredne radove i da bi prekršili Pravilnik o vršenju tehničkog pregleda ako bi to oruđe poslali na ovakav pregled. A kikindska saobraćajna policija i sud se pozivaju na zakon prilikom kažnjavanja.

Na sastanku koji je održan u petak, Miloš Šibul je istakao da je kontaktirao Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, gde mu je rečeno da upute apel saobraćajnoj policiji da ne kažnjavaju paore dok se odredba ne izmeni ili dok ne stigne bliže tumačenje koje mašine podležu registraciji, a koje ne. U sekretarijatu su istakli i da je problem u čitavoj Srbiji, ali policija nije toliko rigorozna.

Nakon sastanka, Šibul je izjavio i da će zatražiti da se u što hitnijem roku održi zajednička sednica republičkom i pokrajinskog poljoprivrednog odbora, ali i sastanak sa predsednikom Skupštine AP Vojvodine Ištvanom Pastorom, kako bi pokrajinska administracija inicirala izmenu spornog zakona.

Kikindski poljoprivredni proizvođači će potpise podrške za izmenu Zakon o bezbednosti u saobraćaju tražiti i od kolega iz drugih opština, a kao krajnji oblik nezadovoljstva ne isključuju ni proteste.

(BILSV, 20.01.2013)



Odbori LSV | Subota, 28. 04. 2012. | Komentara: 0

Imamo ljude, ideje i projekte

SREMSKA MITROVICA – U izbornoj trci za mesto gradonačelnika Sremske Mitrovice na listi „Liga socijaldemokrata Vojvodine - Nenad Čanak“, koja nosi redni broj 6, nalazi se Miodrag Mitrović, koji za list Danas ističe da su sigurno oni koji su ga kandidovali prepoznali šta to on sve namerava da uradi ako bude izabran za gradonačelnika.
Odbori LSV | Petak, 27. 04. 2012. | Komentara: 0

Asfaltiraju se ulice u "Maloj Americi"

ZRENJANIN - Počeli su dugo očekivani radovi na asfaltiranju centralnih ulica u naselju "Rade Končar", u mesnoj zajednici "Mala Amerika" u Zrenjaninu. Ovim će biti završeni obimni i kompleksni radovi na obnovi infrastrukture naselja, koji obuhvataju ne samo rekonstrukciju kolovoza i pešačkih staza, već i toplovodne i kišne kanalizacione mreže, kao i izgradnju novih parking mesta.
Odbori LSV | Sreda, 25. 04. 2012. | Komentara: 0

Opet napadnute prostorije LSV

Novi Sad, 25. aprila - U noći između 24. i 25. aprila, kamenom je razbijen prozor na prostorijama Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Beočin. Reč je o prostorijama koje se nalaze na drugom spratu zgrade u Omladinskoj ulici 54, i tom prilikom su razbijena oba okna na duplom prozoru, a staklo se raspršilo po celoj prostoriji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook