LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

Žitište, 30. novembar 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište pošto ne želi da učestvuje u urušvanju uloge Skupštine opštine sazivanjem sednica Skupštine po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.

LSV

Napominjemo da se na dnevnom red današnje sednice nalazi Predlog odluke o izmeni i dopune odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije područja infrastrukturnog kompleksa „Vetroelektrana“ na teritoriji opštine Žitište. Radi se o izmeni i dopuni odluke koja je doneta pre mesec dana, a koja se odnosi na izgradnju vetroparka u ataru sela Torak, što samo po sebi dokazuje da je odluka sadržala neprecizne i netačne odredbe koje sada treba korigovati.

Liga socijaldemokrata Vojvodine nije protiv izgradnje vetroparka i korišćenja obnovljivih izvora energije, što je dokazala u periodu kada je učestvovala u lokalnoj vlasti, pripremom i prekograničnog projekta GEROS čiji je dugoročni efekat urušen, pošto aktuelna lokalna vlast nije uspela da obezbedi održivost i funkcionisanje Centra za promociju zelene energije i savetovanje koji je osnovan i opremljen kroz ovaj projekat, a već godinama stoji zaključan.

Međutim, smatramo da je neophodno konsultovati i uključiti širu zajednicu u aktivnosti vezanih za izgradnju vetroparka na teritoriji Mesne zajednice Torak. Nedopustivo je da savet Mesne zajednice i meštani sela u kom se planira izgradnja vetroparka ne budu zvanično obavešteni i uključeni u proces odlučivanja o uslovima izgradnje vetroparka.

Današnja sednica Skupštine opštine Žitište je već druga sednica u nizu koja se saziva po hitnom postupku, a da je poslednja sednica skupštine trajala ukupno osam minuta. Za osam minuta je izvršena i prozivka odbornika, obrazložene su dve tačke, a verovatno su obrazloženi i razlozi za hitnost. Iz izvoda iz zapisnika se može konstatovati da se nijedan odbornik nije javio za reč. 

Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da bude deo glasačke mašine i da učestvuje u urušavanju demokratskih institucija i poziva sve aktere da vrate transparentnost i dostojanstvo lokalnog parlamenta vraćanjem video prenosa sednica Skupštine opštine, kako bi građani mogli da prate rad svojih izabranih predstavnika i da istovremeno uključuje širu zajednicu u proces donošenja odluka od lokalnog javnog interesa.


Opštinski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Žitište



Odbori LSV | Subota, 16. 09. 2023. | Komentara: 0

Begović: Opozicija će pobediti na lokalnim izborima u Zrenjaninu!

Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina Bojana Begović zatražila je da se hitno objave imena napadača na Predraga Voštinića, građanskog aktivistu iz Kraljeva, koji je napadnut pre nekoliko dana. Ona je na 18. po redu protestnom skupu „Zrenjanin protiv nasilja“, koji je nazvala slobodnom zonom, navela da su svi koji su došli odabrali da budu slobodni. 
Odbori LSV | Sreda, 06. 09. 2023. | Komentara: 0

Ljudima u selima obezbediti adekvatnu zdravstvenu zaštitu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani zahteva da se problem dostupnosti primarne zdravstvene zaštite ljudima koji žive u seoskim sredinama u Zrenjaninu reši.
Odbori LSV | Nedelja, 03. 09. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Subotica ne sme biti poligon za šoviniste

Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI zahteva od vlasti grada Subotice da pod hitno saniraju štetu koja je počinjena na natpisima dobrodošlice u grad na mađarskom jeziku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook