LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 10. 02. 2021. | Komentara: 0

LSV neguje ideje Vase Stajića i čuva uspomenu na njega

Novi Sad, 10. februar 2021 - Viziju, ljubav i borbu Vase Stajića za građansku, autonomnu i modernu Vojvodinu ima ko da nasledi. Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva i neguje i njegove ideje i uspomenu na ovog velikog čoveka u istoriji Vojvodine, poručio je Robert Kolar, potpredsednik LSV.

LSV

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine položila je danas, povodom 10. februara, dana rođenja i smrti Vase Stajića, venac kod njegovog spomenika.

Pored Kolara,  koji je  i predsednik Odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada,  u delegaciji Lige bili su i predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić, kao i brojni istaknuti predstavnici i predstavnice Gradskog odbora LSV Novi Sad.

- Vojvodina i danas, jednako ili i više nego u Stajićevo vreme, posrće pod pritiskom centralizma u Srbiji i teretom nerazumevanja za njen građanski karakter - zaključio je Kolar i napomenuo da je Stajić velika inspiracija svim ligašicama i ligašima.

- Novi Sad i Vojvodina će ga, sasvim sigurno, večno čuvati u svom srcu - dodao je on.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad




Odbori LSV | Četvrtak, 15. 02. 2024. | Komentara: 0

Neprimereno obeležavanje dana državnosti u Novom Sadu

Pozdravljamo obeležavanje Dana državnosti Republike Srbije, ali smatramo nedopustivim i neprimerenim da se to radi artiljerijskom paljbom sa Petrovaradinske tvrđave, sa koje je Novi Sad na sličan način bombardovan, paljen i uništen 1849. godine.

Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook