LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

Novi Sad, 9. avgust 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje napad na Petra Živanovića, aktivistu pokreta "Odbranimo šume Fruške Gore".

LSV

LSV traži hitnu reakciju nadležnih organa kako se ovakav ili sličan scenario više ne bi ponovio. 

Fruška gora je već neko vreme postala epicentar nezakonitih radnji u oblasti seče šuma I ugrožavanja biodiverziteta zaštićenih Zakonom o nacionalnim parkovima. Ukoliko se pod hitno ne privede pravdi odgovorno lice iz JP "Nacionalni park Fruška Gora", kao I NN lica koja svakodnevno narušavaju zakon, doćićemo u situaciju da građani pravdu uzimaju u svoje ruke što je nedopustivo.

Građanski aktivizam je doprineo da tema očuvanja Fruške Gore bude u žiži interesovanja I to treba poštovati. Svaki ispravno usmereni aktivizam mora imati podršku I zaštitu državnih institucija.

Podsećamo, LSV predlaže da se JP "NP Fruška gora" vrati pod ingerencije Pokrajine I da promeni upravljački status iz Javnog preduzeća u ustanovu I time stane na put ličnim interesima pojedinaca I organizovanih grupa.

Sandra Trifunović
Odbornica LSV u Skupštini grada Novog SadaOdbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.

Odbori LSV | Utorak, 21. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Rešiti problem sa vodom u vršačkom selu Šušara

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje sa snabdevanjem pijaćom vodom u vršačkom selu Šušara. Stanovnici ovog sela su veoma često bez vode.
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV traži ostavke zbog urušavanja krova zrenjaninskog pozorišta

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je obrušavanje dela krova zrenjaninskog pozorišta samo još jedan od brojnih primera nesposobnosti lokalnih vlasti. Odgovorni za dešavanja u pozorištu moraju podneti ostavke!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook