LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

Novi Sad, 9. avgust 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje napad na Petra Živanovića, aktivistu pokreta "Odbranimo šume Fruške Gore".

LSV

LSV traži hitnu reakciju nadležnih organa kako se ovakav ili sličan scenario više ne bi ponovio. 

Fruška gora je već neko vreme postala epicentar nezakonitih radnji u oblasti seče šuma I ugrožavanja biodiverziteta zaštićenih Zakonom o nacionalnim parkovima. Ukoliko se pod hitno ne privede pravdi odgovorno lice iz JP "Nacionalni park Fruška Gora", kao I NN lica koja svakodnevno narušavaju zakon, doćićemo u situaciju da građani pravdu uzimaju u svoje ruke što je nedopustivo.

Građanski aktivizam je doprineo da tema očuvanja Fruške Gore bude u žiži interesovanja I to treba poštovati. Svaki ispravno usmereni aktivizam mora imati podršku I zaštitu državnih institucija.

Podsećamo, LSV predlaže da se JP "NP Fruška gora" vrati pod ingerencije Pokrajine I da promeni upravljački status iz Javnog preduzeća u ustanovu I time stane na put ličnim interesima pojedinaca I organizovanih grupa.

Sandra Trifunović
Odbornica LSV u Skupštini grada Novog SadaOdbori LSV | Nedelja, 23. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim Novosađankama i Novosađanima 78. godišnjicu oslobođenja Novog Sada od okupatora u Drugom svetskom ratu.
Odbori LSV | Subota, 08. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Nekim pojedincima je bitnija mržnja prema LSV, nego borba protiv fašizma

Liga socijaldemokrata Vojvodine osuđuje napad na jučerašnji antifašistički skup koji je održan u Novom Sadu.

Odbori LSV | Petak, 23. 09. 2022. | Komentara: 0

Kolar: GrO LSV Novi Sad raspušten, slede stranački izbori i mnogo više aktivnosti

Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik odborničke grupe LSV u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da je novosadski odbor Lige raspušten jer je u njemu došlo do zamora.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook