LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

Novi Sad, 9. avgust 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje napad na Petra Živanovića, aktivistu pokreta "Odbranimo šume Fruške Gore".

LSV

LSV traži hitnu reakciju nadležnih organa kako se ovakav ili sličan scenario više ne bi ponovio. 

Fruška gora je već neko vreme postala epicentar nezakonitih radnji u oblasti seče šuma I ugrožavanja biodiverziteta zaštićenih Zakonom o nacionalnim parkovima. Ukoliko se pod hitno ne privede pravdi odgovorno lice iz JP "Nacionalni park Fruška Gora", kao I NN lica koja svakodnevno narušavaju zakon, doćićemo u situaciju da građani pravdu uzimaju u svoje ruke što je nedopustivo.

Građanski aktivizam je doprineo da tema očuvanja Fruške Gore bude u žiži interesovanja I to treba poštovati. Svaki ispravno usmereni aktivizam mora imati podršku I zaštitu državnih institucija.

Podsećamo, LSV predlaže da se JP "NP Fruška gora" vrati pod ingerencije Pokrajine I da promeni upravljački status iz Javnog preduzeća u ustanovu I time stane na put ličnim interesima pojedinaca I organizovanih grupa.

Sandra Trifunović
Odbornica LSV u Skupštini grada Novog SadaOdbori LSV | Utorak, 30. 11. 2021. | Komentara: 0

LSV neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

Liga socijaldemokrata Vojvodine neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište pošto ne želi da učestvuje u urušvanju uloge Skupštine opštine sazivanjem sednica Skupštine po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.
Odbori LSV | Petak, 12. 11. 2021. | Komentara: 0

IN MEMORIAM Miloš Đ. Šibul (1977-2021)

Sve je danas uspeo da nas rastuži, a celog života se trudio da nas nasmeje i raspoloži. Iznenada i bez pozdrava, u svojoj 45. godini, napustio nas je naš drugar, prijatelj, brat, suprug i otac, a pre svega velik čovek Miloš Đ. Šibul.
Odbori LSV | Petak, 22. 10. 2021. | Komentara: 0

Drumsko-železnički most konačno nazvati Most 23. oktobra

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim građankama i građanima Novog Sada 77. godišnjicu oslobođenja grada od fašizma u Drugom svetskom ratu i ponavlja zahtev da se novi železničko-drumski most u Novom Sadu nazove Most 23. oktobra.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook