LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 09. 08. 2021. | Komentara: 0

LSV OSUDILA NAPAD NA AKTIVISTU PETRA ŽIVANOVIĆA

Novi Sad, 9. avgust 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine oštro osuđuje napad na Petra Živanovića, aktivistu pokreta "Odbranimo šume Fruške Gore".

LSV

LSV traži hitnu reakciju nadležnih organa kako se ovakav ili sličan scenario više ne bi ponovio. 

Fruška gora je već neko vreme postala epicentar nezakonitih radnji u oblasti seče šuma I ugrožavanja biodiverziteta zaštićenih Zakonom o nacionalnim parkovima. Ukoliko se pod hitno ne privede pravdi odgovorno lice iz JP "Nacionalni park Fruška Gora", kao I NN lica koja svakodnevno narušavaju zakon, doćićemo u situaciju da građani pravdu uzimaju u svoje ruke što je nedopustivo.

Građanski aktivizam je doprineo da tema očuvanja Fruške Gore bude u žiži interesovanja I to treba poštovati. Svaki ispravno usmereni aktivizam mora imati podršku I zaštitu državnih institucija.

Podsećamo, LSV predlaže da se JP "NP Fruška gora" vrati pod ingerencije Pokrajine I da promeni upravljački status iz Javnog preduzeća u ustanovu I time stane na put ličnim interesima pojedinaca I organizovanih grupa.

Sandra Trifunović
Odbornica LSV u Skupštini grada Novog Sada



Odbori LSV | Utorak, 12. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV - VOJVOĐANI pokrenuli inicijativu za osnivanje Banatskog univerziteta

Odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zalažu se za osnivanje Banatskog univerziteta, za šta su i pokrenuli inicijativu na 36. sednici Skupštine grada Zrenjanina.
Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Pružiti zaštitu Ani Lalić i otkriti osobe koje su joj uputile pretnje smrću

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od svih nadležnih državnih organa da pruže zaštitu Ani Lalić, predsednici Nezavisnog društva novinara Vojvodine, kojoj su, zbog javno iskazanog stava o gradnji crkve na novosadskom naselju Liman, upućene jezive pretnje da će biti zaklana u centru Novog Sada.

Odbori LSV | Ponedeljak, 11. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvodina i Novi Sad brane se na Limanu

Stanovnici Limana pokazali su juče svojim primerom kako se brane vrednosti demokratskog i modernog društva. U velikom broju odazvali su se pozivu Saveta Mesne zajednice Liman i složno dali crveni karton gradskoj vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook