LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Zrenjanin, 6. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. Od toga dana, započinje nagli razvoj ove sredine, uobličavanje urbane celine i porast broja stanovnika.

LSV

Danas, pod vlašću naprednjaka, Zrenjanin pada. Nesposobna gradska vlast ćuti na činjenicu da je broj stanovnika u gradu pao na 67.129 stanovnika. Samo pre 30 godina, bilo ih je 81.317. To predstavlja pad od jedne petine stanovnika.

Sela koja pripadaju gradu, za isti period, izgubila su jednu trećinu stanovnika. Ona i bukvalno nestaju!

Slavna istorija ovog grada ne beleži ovoliko nesposobnu, bahatu i bezidejnu vlast. Zrenjanin danas nema ispravnu pijaću vodu, u njemu ne rade čak ni semafori, infrastruktura je zapostavljena, stari ljudi postaju najbrojniji deo stanovnika. Uzmimo samo za primer da danas u celom gradu nema vode od 8 do 12 časova, dakle 6.6.1769. godine postajemo deo modernog sveta, a danas, 6.6.2023. godine imamo suve česme.

Svesni smo da gradonačelnik Salapura ne ume da učini ništa dobro za grad, ali pozivamo ga da makar pogleda u grb grada, koji je ustanovljen šestog juna 1769. godine i shvati da je Zrenjanin nekada bio mnogo bolji. Zrenjanin može ponovo da bude bolji, a uslov za to je odlazak ove bahate i nesposobne vlasti.

Odbornička grupa LSV - Vojvođani
u Skupštini grada Zrenjanina



Odbori LSV | Sreda, 24. 04. 2024. | Komentara: 0

Pokrajinski sekretar Sakalaš da obezbedi poštovanje Ustava i zakona u Zrenjaninu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas novi zahtev pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žoltu Sakalašu, kojim se traži hitno isticanje zastave AP Vojvodine na zgradi gradske Skupštine.
Odbori LSV | Subota, 20. 04. 2024. | Komentara: 0

Kolar: Za izbore se spremamo, raspoloženi smo za udruživanje opozicije, ali i samostalni izlazak

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da novosadski odbor stranke još nije doneo odluku o izlasku na lokalne izbore najavljene za 2. jun. On je u izjavi za „Politiku“ istakao da se novosadski ligaši za izbore spremaju i da su formirali u Novom Sadu izborni štab.
Odbori LSV | Sreda, 17. 04. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura da jasno kaže ko ga primorava da po pitanju Linglonga krši zakon

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da, na osnovu člana 62. Poslovnika o radu Skupštine grada Zrenjanina, inicira sednicu gradskog parlamenta na kojoj će izneti sve informacije vezane za izgradnju objekata kineske fabrike guma „Linglong“.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook