LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Zrenjanin, 6. jun 2023 - Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. Od toga dana, započinje nagli razvoj ove sredine, uobličavanje urbane celine i porast broja stanovnika.

LSV

Danas, pod vlašću naprednjaka, Zrenjanin pada. Nesposobna gradska vlast ćuti na činjenicu da je broj stanovnika u gradu pao na 67.129 stanovnika. Samo pre 30 godina, bilo ih je 81.317. To predstavlja pad od jedne petine stanovnika.

Sela koja pripadaju gradu, za isti period, izgubila su jednu trećinu stanovnika. Ona i bukvalno nestaju!

Slavna istorija ovog grada ne beleži ovoliko nesposobnu, bahatu i bezidejnu vlast. Zrenjanin danas nema ispravnu pijaću vodu, u njemu ne rade čak ni semafori, infrastruktura je zapostavljena, stari ljudi postaju najbrojniji deo stanovnika. Uzmimo samo za primer da danas u celom gradu nema vode od 8 do 12 časova, dakle 6.6.1769. godine postajemo deo modernog sveta, a danas, 6.6.2023. godine imamo suve česme.

Svesni smo da gradonačelnik Salapura ne ume da učini ništa dobro za grad, ali pozivamo ga da makar pogleda u grb grada, koji je ustanovljen šestog juna 1769. godine i shvati da je Zrenjanin nekada bio mnogo bolji. Zrenjanin može ponovo da bude bolji, a uslov za to je odlazak ove bahate i nesposobne vlasti.

Odbornička grupa LSV - Vojvođani
u Skupštini grada ZrenjaninaOdbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Odbori LSV | Subota, 22. 06. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Ne plašim se, ali ni ne očekujem da će oni koji su mi oštetili auto biti uhvaćeni

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Maja Mrnuštik, kojoj su nožem izbušene gume pre dva dana u Novom Sadu, kaže za Danas da ne očekuje da će počinioci biti pronađeni.
Odbori LSV | Nedelja, 16. 06. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninska vlast da prestane sa kršenjem zakona u slučaju Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost kineskoj kompaniji Linglong da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu, dokaz da proces izgradnje ove velike fabrike automobilskih guma obiluje brojnim aktivnostima koje su duboko izvan zakonskog okvira.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook