LSV Vršac još u junu upozoravao na nedostatke u sistemu protivgradne odbrane

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 21. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV Vršac još u junu upozoravao na nedostatke u sistemu protivgradne odbrane

Vršac, 21. jul 2021 - Posle svake malo jače kiše Vršcu i okolnim mestima prete nemile scene potopa iz 2014. godine. Ironično naše sugrađanke i sugrađani kažu Vršac na vodi. Nemarnost gradske vlasti da blagovremeno obavesti javnost o stanju protivgradne odbrane, o stanju brana, kao i koji su po njima prioriteti rekonstrukcija ulica, opet je tokom jučerašnjeg dana dostigla vrhunac.

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac je 08.06.2021. uputio dopis Odeljenju za poljoprivredu kako bismo dobili informacije o stanju protivgradne odbrane. Naznačili smo, takođe, da odgovor bude poslat na adresu kancelarije u Vršcu, ali kako odgovor nismo dobili, nismo ni mogli da obavestimo građanke i građane. Takođe, ni od strane gradske vlasti nije upućen nikakav javni dopis gde se možemo informisati o ovoj tematici.

Posle jučerašnjeg nevremena, koje je pogodilo grad Vršac, kao i okolna mesta, poljoprivrednici, građanke i građani su vidno uznemireni i potreseni. Uz račun koji plaćamo JKP „2. oktobar“ stoji i deo naknade za odvodnjavanje, koje kod nas nije urodilo plodom, već je još jedna stvar kod koje su odgovorni na vlasti zatajili i koju plaćamo, a nemamo koristi od nje. Dok se gradonačelnica hvali infrastrukturom u Vršcu, građani i građanke zaključuju da je nikad gore. Kanali nisu očišćeni, šahtovi su puni vode, putevi puni kratera... Za kišu koja pada nije niko kriv, ali akcenat stavljamo na probleme koji ne treba da se dešavaju uz kišu.

U ime građanki i građana Vršca i okolnih mesta GrO LSV Vršac pita: Kada će vladajuća gradska vlast da se pozabavi sanacijom svih kanala i šahtova koji prete ponovnom poplavom usled kiše? Kada ćemo znati kako napreduje automatizacija radarskog centra Samoš? I kakve su garancije da će ta opcija biti delotvornija? Zašto su eliminisani stari „švapski“ kanali i zamenjeni najtanjim mogućim cevima?

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
VršacOdbori LSV | Petak, 01. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Regionalni vodovodi jedini put da Vojvođani dobiju ispravnu vodu

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je odluka kikindskih vlasti da kubik vode i kanalizacionih usluga poskupi za 39,40% skandalozna. Građani Kikinde zahtevaju ispravnu pijaću vodu, a ne drastična poskupljenja.

Odbori LSV | Utorak, 21. 06. 2022. | Komentara: 0

LSV: Rešiti problem sa vodom u vršačkom selu Šušara

Liga socijaldemokrata Vojvodine upozorava na katastrofalno stanje sa snabdevanjem pijaćom vodom u vršačkom selu Šušara. Stanovnici ovog sela su veoma često bez vode.
Odbori LSV | Subota, 07. 05. 2022. | Komentara: 0

LSV traži ostavke zbog urušavanja krova zrenjaninskog pozorišta

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je obrušavanje dela krova zrenjaninskog pozorišta samo još jedan od brojnih primera nesposobnosti lokalnih vlasti. Odgovorni za dešavanja u pozorištu moraju podneti ostavke!ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook