LSV Vršac još u junu upozoravao na nedostatke u sistemu protivgradne odbrane

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Sreda, 21. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV Vršac još u junu upozoravao na nedostatke u sistemu protivgradne odbrane

Vršac, 21. jul 2021 - Posle svake malo jače kiše Vršcu i okolnim mestima prete nemile scene potopa iz 2014. godine. Ironično naše sugrađanke i sugrađani kažu Vršac na vodi. Nemarnost gradske vlasti da blagovremeno obavesti javnost o stanju protivgradne odbrane, o stanju brana, kao i koji su po njima prioriteti rekonstrukcija ulica, opet je tokom jučerašnjeg dana dostigla vrhunac.

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Vršac je 08.06.2021. uputio dopis Odeljenju za poljoprivredu kako bismo dobili informacije o stanju protivgradne odbrane. Naznačili smo, takođe, da odgovor bude poslat na adresu kancelarije u Vršcu, ali kako odgovor nismo dobili, nismo ni mogli da obavestimo građanke i građane. Takođe, ni od strane gradske vlasti nije upućen nikakav javni dopis gde se možemo informisati o ovoj tematici.

Posle jučerašnjeg nevremena, koje je pogodilo grad Vršac, kao i okolna mesta, poljoprivrednici, građanke i građani su vidno uznemireni i potreseni. Uz račun koji plaćamo JKP „2. oktobar“ stoji i deo naknade za odvodnjavanje, koje kod nas nije urodilo plodom, već je još jedna stvar kod koje su odgovorni na vlasti zatajili i koju plaćamo, a nemamo koristi od nje. Dok se gradonačelnica hvali infrastrukturom u Vršcu, građani i građanke zaključuju da je nikad gore. Kanali nisu očišćeni, šahtovi su puni vode, putevi puni kratera... Za kišu koja pada nije niko kriv, ali akcenat stavljamo na probleme koji ne treba da se dešavaju uz kišu.

U ime građanki i građana Vršca i okolnih mesta GrO LSV Vršac pita: Kada će vladajuća gradska vlast da se pozabavi sanacijom svih kanala i šahtova koji prete ponovnom poplavom usled kiše? Kada ćemo znati kako napreduje automatizacija radarskog centra Samoš? I kakve su garancije da će ta opcija biti delotvornija? Zašto su eliminisani stari „švapski“ kanali i zamenjeni najtanjim mogućim cevima?

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
VršacOdbori LSV | Utorak, 06. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Uslov za razvoj Zrenjanina je odlazak nesposobne vlasti na čelu sa Salapurom

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI podseća bahatog i nesposobnog zrenjaninskog gradonačelnika Simu Salapuru da se danas navršavaju 254 godine od kada je naš grad carskom poveljom, dobio status Slobodnog carskog trgovišta, svoj prvi Senat i prvi gradski sud. 
Odbori LSV | Petak, 02. 06. 2023. | Komentara: 0

LSV-VOJVOĐANI: Pastor i Bakić da zabrane nastup šovinističkog pevača u Novom Žedniku

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Subotici zahteva da se zabrani koncert Baje Malog Knindže, pevača čiji je repertoar prepun pesama koje raspiruju etničku i versku mržnju, zakazan za 4. jun u Novom Žedniku kod Subotice.
Odbori LSV | Sreda, 31. 05. 2023. | Komentara: 0

Ljudi u Srbiji se plaše starosti

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina upozorava na ponižavajući položaj u kojem se nalaze penzioneri.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook