LSV za obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i zelenih površina u Novom Sadu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Petak, 27. 11. 2020. | Komentara: 0

LSV za obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i zelenih površina u Novom Sadu

NOVI SAD - Odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Novog Sada Sandra Trifunović Stojanović poručila je danas da će Odbornička grupa LSV podržati Predlog odluke za izradu Plana generalne regulacije za Univerzitetski park u Novom Sadu.

LSV

– Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za “Zeleni grad”, očuvanje Fruške gore i obnovu i rekonstrukciju svih parkovskih i ostalih zelenih površina našeg grada

Iz tog razloga Odbornička grupa LSV podržaće Predlog odluke za izradu Plan generalne regulacije za Univerzitetski park u Novom Sadu, kao jedan od prvih koraka u intenziviranju akcije ozelenjavanja kao i izgradnje “Zelene mreže” koju predviđa Strategija razvoja sistema zelenih prostora koju je Skupština usvojila 2015.godine – rekla je Sandra Trifunović Stojanović na današnjoj sednici gradske skupštine..

– Daćemo svoj pun doprinos u maksimalnoj koordinaciji poslova, sa jedne strane u formiranju novih i obnove postojećih zelenih prostora, a sa druge strane u pravovremenom saniranju dotrajale podzemne infrastrukture, kako ne bismo došli u situaciju da raskopavamo tek uređenu zelenu površinu zbog eventualne havarije na nekom od dotrajalih vodova. Jer, kao što svi znamo, veći deo infrastrukture starog jezgra grada, građen je polovinom prošlog veka sa projekcijom broja stanovnika daleko manjim nego što je današnja realna situacija – istakla je odbornica LSV. – Pored rekonstrukcije infrastrukture podržaćemo i strogo insistiranje na poštovanju urbanističkih planova koji jesu slovo zakona i kao takvi uređjuju i definišu sve pa čak i predviđene zelene prostore oko novoizgrađenih objekata. Upravo urbanistički planovi i strategije razvoja koje naš grad ima, delegiraju Novi Sad u pregovaračku poziciju sa svakim odabranim investitorom da beskompromisno zahteva poštovanje i realizaciju svih naših propisanih uslova – rekla je Sandra Trifunović Stojanović.

(SzILSV, 27.11.2020)



Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.
Odbori LSV | Subota, 20. 01. 2024. | Komentara: 0

SNS vlast nije sposobna da reši problem vode u Zrenjaninu!

Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI podsetili su danas na dvadeset godina od zabrane upotrebe pijaće vode u Zrenjaninu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook