LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

Novi Sad, 22. jul 2021 - Odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ u Skupštini grada Novog Sada, predložila je na današnjoj sednici da se iz predloga dnevnog reda povuče Predlog odluke o uspostavlјanju saradnje Grada Novog Sada i Grada Istočno Sarajevo, a da se pokrene inicijativa za uspostavljanje saradnje sa Gradom Sarajevom.

LSV

- Svesni toga da je nesporno u ovom momentu saradnju sa Gradom Istočnim Sarajevom jednostavnije ostvariti, ali i toga da je svrha ovakvih sporazuma bolјa komunikacija, razumevanje i građenje što bolјih odnosa između dva grada, ali i u celom regionu, smatramo da bi saradnja sa Gradom Sarajevom na duže staze imala daleko veći domet, jer bi, sigurni smo, doprinela pomirenju i izgradnji bolјih odnosa u regionu poručila je zamenica predsednika odborničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ mr Maja Sedlarević.

- Novi Sad ima i i dalјe gradi status otvorenog, multietničkog, miltikonfesionalnog i multikulturalnog grada i ovakva saradnja samo bi doprinela takvom imidžu. Stoga, odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemorata Vojvodine“ predlaže da se iz procedure povuče predlog o uspostavlјanju saradnje sa Istočnim, i pokrene inicijativa da se uđe u postupak uspostavlјanja saradnje sa Gradom Sarajevom – poručila je mr Maja Sedlarević.

Vladajuća većina je takav predlog odbila.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

U Novom Orahovu izglasan novi samodoprinos

BAČKA TOPOLA – U Novom Orahovu je u subotu 10. decembra završen referendum radi izjašnjavanja građana za uvođenje samodoprinosa za područje Mesne zajednice Novo Orahovo od 1. januara 2012. godine do 31. decembra 2021. godine.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Edukacijom protiv nasilja

ZRENJANIN – Povodom Svetskog dana ljudskih prava, koji se obeležava 10. decembra, Aleksandar Marton, predsednik Skupštine grada Zrenjanina ugostio je danas Alisu Kockar iz zrenjaninske kancelarije Omladinske grupe Helsinškog odbora za ljudska prava.
Odbori LSV | Ponedeljak, 12. 12. 2011. | Komentara: 0

Trajno registrovati traktore

BAČKA TOPOLA – Na teritoriji bačkotopolske opštine podršku inicijativi akcije Lige socijademokrata Vojvodine o izmeni Zakona o bezbednosti saobraćaja kojom se ukida obavezna godišnja registracija poljoprivrednih mašina i ona zamenjuje trajnom registracijom, dalo je više od 850 građanki i građana, istaknuto je danas na konferenciji za novinare Opštinske organizacije LSV Bačka Topola.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook