LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 22. 07. 2021. | Komentara: 0

LSV zatražila da Novi Sad sarađuje sa Sarajevom, a ne samo Istočnim Sarajevom

Novi Sad, 22. jul 2021 - Odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ u Skupštini grada Novog Sada, predložila je na današnjoj sednici da se iz predloga dnevnog reda povuče Predlog odluke o uspostavlјanju saradnje Grada Novog Sada i Grada Istočno Sarajevo, a da se pokrene inicijativa za uspostavljanje saradnje sa Gradom Sarajevom.

LSV

- Svesni toga da je nesporno u ovom momentu saradnju sa Gradom Istočnim Sarajevom jednostavnije ostvariti, ali i toga da je svrha ovakvih sporazuma bolјa komunikacija, razumevanje i građenje što bolјih odnosa između dva grada, ali i u celom regionu, smatramo da bi saradnja sa Gradom Sarajevom na duže staze imala daleko veći domet, jer bi, sigurni smo, doprinela pomirenju i izgradnji bolјih odnosa u regionu poručila je zamenica predsednika odborničke grupe „Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine“ mr Maja Sedlarević.

- Novi Sad ima i i dalјe gradi status otvorenog, multietničkog, miltikonfesionalnog i multikulturalnog grada i ovakva saradnja samo bi doprinela takvom imidžu. Stoga, odbornička grupa „Vojvođanski front – Liga socijaldemorata Vojvodine“ predlaže da se iz procedure povuče predlog o uspostavlјanju saradnje sa Istočnim, i pokrene inicijativa da se uđe u postupak uspostavlјanja saradnje sa Gradom Sarajevom – poručila je mr Maja Sedlarević.

Vladajuća većina je takav predlog odbila.


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Utorak, 01. 11. 2011. | Komentara: 0

Humanitarna pomoć iz Austrije za tri zrenjaninske škole

ZRENJANIN - Vladimir Milošev, predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo GrO LSV Zrenjanin osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na značaj humanitarnog rada aktivistkinja i aktivista stranke, a posebno na prošlonedeljnu akciju dopremanja opreme za nekoliko škola na teritoriji grada.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Osnovana Mesna organizacija LSV u Karađorđevu

KARAĐORĐEVO - U Karađorđevu je 26. oktobra održana Osnivačka skupština Mesne organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Karađorđevo. Na teritoriji ove Mesne zajednice ima 19 članova Lige socijaldemokrata Vojvodine. Jednoglasno su izabrani za predsednika Mesne organizacije Đorđe Marjanović, a za potpredsednicu Jelena Tankosić.
Odbori LSV | Subota, 29. 10. 2011. | Komentara: 0

Finansirati projekte od kojih građani imaju koristi

SUBOTICA - Skupština Grada Subotice 27. oktobra je, na vanrednoj sednici, prihvatila Zaključke o daljem toku izgradnje kompleksa zatvorenih bazena SRC "Dudova šuma".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook