LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

Novi Sad, 07. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Dejana Jovanova, direktora Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, da javnosti odgovori na sva pitanja vezana za pomor ribe u zaštićenom području „Ritova donjeg Potisja“.

LSV

Građani su prethodnih dana preko društvenih mreža saznali za pomor više tona autohtone ribe na lokalitetu Stara Tisa. Da li se ova katastrofa mogla sprečiti? Da li su nadležni sproveli sve potrebne mere zaštite? Hoće li neko snositi odgovornost?

Po sredi je, očito, nemar, javašluk i nestručnost u „Rezervatima prirode Zrenjanina“.

Da tragedija bude veća, u osnivačkom aktu ove javne ustanove stoji da su „Rezervati prirode Zrenjanina“ ustanova koja se bavi zaštitom prirode i ribljeg fonda. Potpuno je jasno da izostaju i zaštita prirode i zaštita ribljeg fonda.

Direktor Dejan Jovanov hitno mora da saopšti javnosti šta je uzrokovalo ovu katastrofu, ko je odgovoran za nju i ko će snositi odgovornost.

Oseća li i sam direktor Jovanov moralnu obavezu da mandat direktora „Rezervata prirode Zrenjanina“ vrati osnivaču, odnosno odbornicima Skupštine grada Zrenjanina?
Javnost čeka odgovore!


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Petak, 29. 03. 2024. | Komentara: 0

Sloboda govora a ne okupacija fakulteta, zloupotreba i indoktrinacija mladih!

Uvek ćemo se boriti protiv zloupotrebe mladih, indoktrinacije, zloupotreba institucija i širenja ksenofobije. Pokušaji zastrašivanja pojedinaca ili institucija i uzvikivanje praznih parola dok nose majice sa likovima osuđenika i zločinca su stvari koje će u ovom društvu biti zaustavljeni. Daćemo sve od sebe da to što pre bude ostvareno.

Odbori LSV | Četvrtak, 28. 03. 2024. | Komentara: 0

Vojvođani podržavaju slobodu govora

Pozivamo celokupnu demokratsku javnost da stane u zaštitu Ustavom zagarantovane slobode govora i snažno osudi najgnusnije pretnje upućene univerzitetskom profesoru dr Dinku Gruhonjiću i novinarki Ani Lalić.
Odbori LSV | Utorak, 26. 03. 2024. | Komentara: 0

Lokalna vlast u Zrenjaninu 11 meseci nije konstituisala Savet za odbranu i bezbednost

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI smatra da je nedopustivo, ali i protivno odredbama Statuta grada Zrenjanina što lokalna vlast u Zrenjaninu, gotovo 11 meseci posle imenovanja članova Saveta za odbranu i bezbednost, nije konstituisala ovo telo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook