LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 07. 07. 2022. | Komentara: 0

LSV: Ko je odgovoran za pomor ribe u Staroj Tisi?

Novi Sad, 07. jul 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od Dejana Jovanova, direktora Javne ustanove „Rezervati prirode Zrenjanina“, da javnosti odgovori na sva pitanja vezana za pomor ribe u zaštićenom području „Ritova donjeg Potisja“.

LSV

Građani su prethodnih dana preko društvenih mreža saznali za pomor više tona autohtone ribe na lokalitetu Stara Tisa. Da li se ova katastrofa mogla sprečiti? Da li su nadležni sproveli sve potrebne mere zaštite? Hoće li neko snositi odgovornost?

Po sredi je, očito, nemar, javašluk i nestručnost u „Rezervatima prirode Zrenjanina“.

Da tragedija bude veća, u osnivačkom aktu ove javne ustanove stoji da su „Rezervati prirode Zrenjanina“ ustanova koja se bavi zaštitom prirode i ribljeg fonda. Potpuno je jasno da izostaju i zaštita prirode i zaštita ribljeg fonda.

Direktor Dejan Jovanov hitno mora da saopšti javnosti šta je uzrokovalo ovu katastrofu, ko je odgovoran za nju i ko će snositi odgovornost.

Oseća li i sam direktor Jovanov moralnu obavezu da mandat direktora „Rezervata prirode Zrenjanina“ vrati osnivaču, odnosno odbornicima Skupštine grada Zrenjanina?
Javnost čeka odgovore!


Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Sreda, 27. 12. 2023. | Komentara: 0

Puna usta praznog patriotizma

Vojvođani LSV poziva nadležne inspekcije da kazne odgovorne u gradu Zrenjaninu zbog nepodobnog načina isticanja državne zastave.
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.
Odbori LSV | Sreda, 01. 11. 2023. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani: Pogodnosti za plaćanje komunalnih usluga za sve građane Srbije!

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani smatra da odluka da samo građani Beograda imaju privilegiju plaćanja računa na rate i otpisa kamate, dok danas, 1. novembra 2023. godine, svedočimo poskupljenju cene plina za 10% i 8% skupljoj ceni struje, predstavlja duboku nepravdu i stvara ozbiljnu socijalnu i ekonomsku nejednakost. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook