LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 23. 10. 2022. | Komentara: 0

LSV: Prisetimo se heroja pobede nad fašizmom

Novi Sad, 23. oktobar 2022 - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad čestita svim Novosađankama i Novosađanima 78. godišnjicu oslobođenja Novog Sada od okupatora u Drugom svetskom ratu.

LSV

Čuvanje sećanja na heroje koji su pokazali požrtvovanost i hrabrost u nameri da naš grad oslobode iz kandži fašizma predstavlja našu obavezu, naročito danas kada na delu vidimo pokušaj rehabilitacije zločinaca i kada one od kojih je grad oslobođen predstavljaju kao nevine žrtve.

Podsećamo da je Liga socijaldemokrata Vojvodine pre četiri godine podnela inicijativu da se železničko-drumski most u Novom Sadu nazove „Most 23. oktobra“. Drumsko-železnički most u Novom Sadu ni posle četiri godine od završetka i puštanja u saobraćaj nema zvanično ime i prihvatanjem ove inicijative Novi Sad bi potvrdio da se ponosi antifašističkom tradicijom i da na pravcu negovanja ove časne borbe nedvosmisleno ostaje.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć šestočlanoj porodici

NOVI SAD - Mesni odbor „Dunav“ Gradskog odbora LSV Novi Sad organizovao je humanitarnu akciju povodom obeležavanja međunarodnog Dana deteta prilikom koga su članice i članovi ovog odbora odneli pakete pomoći jednoj porodici koja živi u blizini stare fabrike „Niva“.
Odbori LSV | Utorak, 22. 11. 2011. | Komentara: 0

“Biti ili ne biti dete”

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin organizovaće tribinu „Biti ili ne biti dete“, posvećenu Prednacrtu novog Građanskog zakonika, koji, između ostalog, uređuje porodične odnose, najavila je predsednica tog saveta Aleksandra Khalaf.
Odbori LSV | Subota, 19. 11. 2011. | Komentara: 0

Pomoć trudnicama i porodiljama je pomoć porodici

ZRENJANIN - Zrenjaninske ligašice i ligaši nastavili su sa prikupljanjem potpisa podrške inicijativi „Puna plata za trudnice". Danas su akcije održane u centru grada, i Mesnim zajednicama „Gradnulica", „Žarko Zrenjanin", „Sonja Marinković" i „Veljko Vlahović".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook