Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

Novi Sad, 21. mart 2017 - Danima se u javnosti i na društvenim mrežama pojavljuju slike murala u Novom Sadu, koji je pre nekoliko dana  prekrečen, a potom je usledila reakcija i crtanje vulgarnih grafita. Pa ponovno krečenje i crtanje. I tako, ko zna dokle. 

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da ovaj slučaj razreše. 

Neko je sebi dao za pravo da prekreči mural poznatog umetnika. Da li je za to imao bilo kakvu dozvolu ili opravdan razlog? 

Činjenica je da se ni do danas nije saznalo ko stoji iza ovog vandalsko čina. 

Da li je moguće da se u budućoj Evropskoj prestonici kulture dešavaju ovakvi incidenti? I kako je moguće da se ništa zvanično o tome ne zna? 

Nadležni organi moraju uraditi ono što im je posao i u najkraćem roku obavestiti o tome javnost.  

U protivnom, svako će moći dati sebi za pravo da uništava ili oštećuje nečije umetničko delo ili već nešto što mu se ne dopada. To svakako nije put ka kulturnoj prestonici Evrope. To je put u sasvim suprotnom smeru.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Odbori LSV | Četvrtak, 02. 02. 2012. | Komentara: 0

Liga u Pančevu samostalno na lokalne izbore

PANČEVO – Liga socijaldemokrata Vojvodine na lokalne izbore u Pančevu izlazi sopstevnim snagama prvi put za 22 godine postojanja, izjavila je Marinika Čobanu, predsednica Izvršnog odbora GrO LSV Pančevo, gostujući u emisiji „Intervju“ na televiziji Pančevo.
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Osuda grafita mržnje u Subotici

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštrije je danas osudio pojavu grafita mržnje “Smrt Mađarima” i “Smrt Hrvatima”, koji su osvanuli tokom jučerašnjeg dana na fasadi “Trgoprometa” i trafou “Elektrodistribucije” u centru Željezničkog naselja u Subotici.
Odbori LSV | Sreda, 01. 02. 2012. | Komentara: 0

Gosti iz Noriča u Skupštini grada

NOVI SAD – Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović primio je danas u gradskom parlamentu delegaciju iz bratskog Noriča i sa njima razgovarao o nastavku tradicionalne saradnje dva grada, koja traje više od pet decenija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook