Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad, 23. januar 2021 - Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.

LSV

On je predvodio delegaciju Gradskog odbora LSV Novi Sad koja je i danas, tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“, sa porukom: „Da se ne zaboravi, da se ne ponovi“.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva uspomenu na sve žrtve Novosadske racije. Isto tako, bili smo i bićemo tu da sprečimo da fašizam ponovo podigne glavu - zaključio je Kravić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Pokrenut ciklus tribina na temu poljoprivrede

PANČEVO - Pred brojnim poljoprivrednicima, okupljenim na poziv MO LSV Banatski Brestovac i GrO LSV Pančevo, sinoć je u Banatskom Brestovcu održana tribina na kojoj je dr. Radovanka Jakovljev-Lazić  održala predavanje na temu organske prozvodnje, preventive i zaštite bilja i upotrebe hemijskih preparata u povrtarstvu.
Odbori LSV | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

I u Bečeju puna plata za trudnice

BEČEJ - Budućim bečejskim trudnicama će se, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine, isplaćivati 100 posto zarade za vreme privremene sprečenosti za rad zbog komplikacija u vezi sa trudnoćom.
Odbori LSV | Petak, 16. 12. 2011. | Komentara: 0

Jovanović prekrečio poruke mržnje

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović prekrečio je 16. decembar kukasti krst i grafit mržnje na kući u Ulici Janka Veselinovića 11.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook