Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad, 23. januar 2021 - Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.

LSV

On je predvodio delegaciju Gradskog odbora LSV Novi Sad koja je i danas, tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“, sa porukom: „Da se ne zaboravi, da se ne ponovi“.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva uspomenu na sve žrtve Novosadske racije. Isto tako, bili smo i bićemo tu da sprečimo da fašizam ponovo podigne glavu - zaključio je Kravić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Subota, 10. 12. 2011. | Komentara: 0

Informisati građane gde da traže zaštitu svojih prava

SUBOTICA - Ostvarivanje ljudskih prava je neprestani izazov i potreba da učimo da ih primenjujemo i proširujemo. To je od suštinskog značaja za našu višenacionalnu i multikulturnu Vojvodinu.
Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Liga rešava životno važna pitanja

ZRENJANIN – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš predočio je večeras u Zrenjaninu da je na jučerašnjem sastanku sa ministrima poljoprivrede Dušanom Petrovićem i unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, dogovoreno je da u zakonsku proceduru uđe i dopuna Zakona o bezbednosti saobraćaja, na čemu je LSV radila prethodnih desetak meseci.
Odbori LSV | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Novi Sad razume poljoprivrednike

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine izborila je jednu veoma značajnu stvar za poljoprivrednike, pošto je juče postignut dogovor da se ukine prethodna odluka o godišnjoj registraciji traktora i poljoprivrednih mašina – izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsednik Izvršnog odbora Gradskog obora Lige socijaldemokrata Vojvodine Robert Kolar.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook