Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 23. 01. 2021. | Komentara: 0

Novi Sad će večno čuvati uspomenu na žrtve Novosadske racije

Novi Sad, 23. januar 2021 - Novi Sad će večno u svom srcu čuvati uspomenu na sve žrtve januarskog pogroma 21, 22. i 23. januara 1942. godine. Ovo je mesto velike tuge, boli i velike obaveze za naš grad - da ne dozvolimo da se ikada više povampire ideologije koje su dovele do ovog zla, poručio je predsednik Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad Aleksandar Kravić.

LSV

On je predvodio delegaciju Gradskog odbora LSV Novi Sad koja je i danas, tradicionalno položila venac kod Spomenika žrtvama racije „Porodica“, sa porukom: „Da se ne zaboravi, da se ne ponovi“.

- Liga socijaldemokrata Vojvodine čuva uspomenu na sve žrtve Novosadske racije. Isto tako, bili smo i bićemo tu da sprečimo da fašizam ponovo podigne glavu - zaključio je Kravić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad




Odbori LSV | Petak, 25. 11. 2011. | Komentara: 0

Nasilje nad decom je kažnjivo

ZRENJANIN - Savet za socijalnu politiku Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin je sinoć u sali Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” organizovao tribinu o Prednacrtu novog Građanskog zakonika pod nazivom “Biti ili ne biti dete”.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Počinje rešavanje problema u Peščari

SUBOTICA – U Mesnoj zajednici „Peščara“ oko 40 odsto stanovništva nema vodovod, 60 odsto kanalizaciju, a od 70 ulica svega 18 je asfaltirano. Na prošlonedeljnoj sednici lokalnog parlamenta usvojen je Generalni plan regulacije koji nudi rešenja za komunalne probleme.
Odbori LSV | Četvrtak, 24. 11. 2011. | Komentara: 0

Prevencija najvažnija u borbi protiv nasilja nad ženama

NOVI SAD – Centar za socijalni rad počeo je danas akciju "Prekini tišinu" u okviru manifestacije "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja se organizuje povodom 25. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook