Performans za subotičko pozorište

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.

Performans, koji su sa dva skeča izveli članovi Dramske sekcije mesne organizacije LSV iz Ljutova, organizovan je kako bi se javnost podsetila da se rekonstrukcija zgrade pozorišta godinama razvlači, pre svega zbog toga što se sredstva uvek obezbeđuju sa velikim zakašnjenjem. Zgrada subotičkog Narodnog pozorišta, jedna od najstarijih u zemlji, jedino je pozorište koje još nije obnovljeno. LSV Saubotica je ovom uličnom akcijom podsetio i na činjenicu da Subotičani, iako se rekonstrukcija odvlači u nedogled, još uvek ne znaju kako će obnovljeno pozorište izgledati, jer projekti fasada još uvek ne postoje. Gradska organizacija Lige organizovaće ovakve performanse svakog poslednjeg ponedeljka u mesecu.

(BILSV, 29.03.2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 08. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligaši u Šidu dobrovoljno dali krv

ŠID - Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine Šid iskazali su svoju humanost masovnim učešćem u gradskoj akciji "Dobrovoljno davanje krvi" Crvenog Krsta Šid. Oni su se odazvali pozivu i 8. septembra u prostorijama lokalnog Crvenog Krsta Šid dali ovu dragocenu tečnost.
Odbori LSV | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Proizvodnja je okosnica razvoja Zrenjanina

ZRENJANIN - Predsednik Saveta za privredu i preduzetništvo Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin Vladimir Milošev, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare značaj sajma "Inocoop", održanog u sklopu ovogodišnjih Dana piva, i značaj usvajanja zakona o vraćanju imovine i izvornih prihoda, za dalji razvoj ovog grada.
Odbori LSV | Utorak, 23. 08. 2011. | Komentara: 0

Zakon o javnoj svojini put ka decentralizaciji

ZRENJANIN - Nacrt zakona o javnoj svojini, kao i javna rasprava koja mu predstoji, je veliki uspeh i realizacija 11-ogodišnje inicijative Lige socijaldemokrata Vojvodine, ocenila je danas Ivana Ludoški, članica IO GrO LSV Zrenjanin. Ona je na konferenciji za novinare podsetila da je oko suštine teksta u velikoj meri postignuta saglasnost, a da se njegova dopuna očekuje kroz javnu raspravu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook