Porez na život u Zrenjaninu?

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Utorak, 20. 12. 2022. | Komentara: 0

Porez na život u Zrenjaninu?

Zrenjanin, 20. decembar 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine najoštrije kritikuje predstavnike vlasti u Zrenjaninu zbog povećanja poreza na imovinu.

LSV
 
Loše vesti za ljude koji žive u Zrenjaninu postale su redovna stvar. Naime, gradska vlast, predvođena Srpskom naprednom strankom, je nedavno usvojila rešenje prema kojem će građani i građanke Zrenjanina u narednoj godini plaćati veći porez na imovinu. Ovo je već drugi put za samo godinu dana da se povećava ovaj izdatak.

Na sva poskupljenja, Zrenjanincima će ovo dodatno teško pasti. Prosečna plata Zrenjaninaca manja je i od republičkog i od pokrajinskog proseka, a poražavajući je podatak da Zrenjaninci imaju oko 30.000 dinara manju prosečnu zaradu od Beograđana. 
Postavljamo pitanje da li to Zrenjaninci plaćaju veći porez zbog “privilegija” koje živeći u ovom gradu imaju: zagađena voda koju piju, zagađeni vazduh koji udišu, loš životni standard… 

Pitamo se koji cilj i kakvu strategiju imaju lokalni predstavnici vlasti u obavljanju svoje dužnosti i da li se iko od njih seti dobrobiti i kvaliteta života ljudi koji žive u ovom gradu.

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je ponašanje gradskih čelnika sramotno, jer nemaju problem da samo uzimaju od građana, a da ništa nisu uradili za Zrenjanin.

Dejan Čapo
odbornik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
u Skupštini grada Zrenjanina
Odbori LSV | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Otkriti vandale koji su išarali spomenik žrtvama fašizma u Subotici

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih vlasti da u najkraćem mogućem roku pronađu i kazne vandale koji su, porukama neprimerene sadržine, išarali spomenik žrtvama fašizma u Subotici.
Odbori LSV | Sreda, 18. 01. 2023. | Komentara: 0

Zrenjanincima preti opasnost od kancerogenog arsena i iz vazduha

Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje predstavnicima zrenjaninske vlasti da li za njih postoji crvena linija da počnu da brinu o zdravlju Zrenjaninaca, budući da je Zrenjanin među prvih šest mesta u zemlji po zagađenju vazduha arsenom.
Odbori LSV | Ponedeljak, 16. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton: I Banaćani žele da njihovim prugama juri brzi voz Soko

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je danas da je u Vojvodini  još pre više od 100 godina funkcionisala jedna od najgušćih železničkih mreža u Evropi, a da danas, 2023. godine, više od 300.000 stanovnika koji žive između Zrenjanina i Beograda nema železnički putnički saobraćaj.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook