Porodica je temelj društva

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Subota, 14. 05. 2011. | Komentara: 0

Porodica je temelj društva

ZRENJANIN - Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas akciju povodom 15. maja, Međunarodnog dana porodice. Aktivistkinje i aktivisti skrenuli su pažnju na značaj porodice kao osnove na kojoj se temelji zdravo društvo.

Ligašice i ligaši  sa građankama i građanima razmenili su iskustva o porodici i važnosti porodičnih veza u vremenu kakvo je današnje.

"Kroz ovu akciju Liga socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin podržava 15. maj koji je 1993. proglašen danom porodice. Od našeg društva očekujemo da porodicu tretira kao svoju osnovnu jedinicu " istakla je Aleksandra Khalaf, predsednica Saveta za socijalnu politiku GrO LSV Zrenjanin. Ona je dodala da država ulaže u izvesnoj meri napore da pomogne socijalno ugrožene višečlane porodice, ali da neke stvari ostaju na papiru zbog nedostatka sredstava i nedovoljno stručnog kadra. LSV podržava svaki akcioni plan u vezi sa poboljšanjem položaja porodice, ali smatramo da u tranzicionom vremenu treba sve dobro pratiti i konstantno vršiti analizu urađenog, istaknuto je prilikom današnje akcije.

(BILSV, 14. 05. 2011.)




Odbori LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Rvačima "Proletera" jedanaesta titula šampiona države

ZRENJANIN – Rvači zrenjaninskog "Proletera" proteklog vikenda osvojili su jedanaestu titulu ekipnog prvaka države u grčko-rimskom stilu, i to nakon ubedljivog trijumfa u plej-ofu, održanom u novoj hali sportova u tom gradu.
Odbori LSV | Četvrtak, 01. 12. 2011. | Komentara: 0

Nasilje nevidljivo ako se ne prijavi

ZRENJANIN – U Sigurnoj kući u Zrenjaninu trenutno borave tri žene i jedno dete, a trend je isti kao i prošle godine, što znači da je tokom godine u ovoj ustanovi boravilo 50 korisnica ovih usluga, izjavila je danas rukovodilac Sigurne kuće u Zrenjeninu Teodora Lazić.
Odbori LSV | Sreda, 30. 11. 2011. | Komentara: 0

Ligaši podižu kvalitet života u mesnim zajednicama

SUBOTICA – Lige socijaldemokrata Vojvodine za svoj cilj postavlja poboljšanje kvaliteta života i aktivno radi na njegovom ostvarivanju, istakla je juče potpredsednica Mesnog odbora LSV u Peščari Monika Ikotić, i pozvala građane i građanke da 11. decembra, kada se održavaju ponovljeni izbori za četiri mesne zajednice, izađu na birališta i glasaju za Ligu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook