Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

 
 
Izbori u LSV
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Zrenjanin, 29. jul 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.

LSV

Ovakvo stanje, praćeno veoma visokom temperaturom, zabrinulo je građane Zrenjanina, a reakcije na društvenim mrežama jasno su ukazivale na bes.

Posle problema sa vodom, zagađenjem vazduha iz kafilerije, kao i potencijalnim zagađenje iz kineske fabrike guma Linglong, koja se gradi nedaleko od grada, ekološki problemi izazvani požarima na deponiji smeća grad Zrenjanin čine opasnim mestom za život.

Građanima Zrenjanina je Ustavom zagarantovano pravo na zdravu životnu sredinu, ali se to pravo flagrantno krši.

Tražimo hitnu reakciju gradonačelnika i informacije o odgovornosti za najnovije ekološke incidente u Zrenjaninu.

Uz odgovornost, insistiramo i na strogim sankcijama za pojedince koji su doveli do ovakve situacije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin
Odbori LSV | Sreda, 31. 05. 2023. | Komentara: 0

Ljudi u Srbiji se plaše starosti

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina upozorava na ponižavajući položaj u kojem se nalaze penzioneri.
Odbori LSV | Ponedeljak, 29. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Hitno sazvati sednicu skupštine Grada Novog Sada na temu stanja bezbednosti!

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI Novi Sad zahteva od gradonačelnika Novog Sada i predsednice Skupštine grada Novog Sada sazivanje i održavanje sednice na kojoj će odbornice i odbornici biti informisani o stanju bezbednosti našeg grada.
Odbori LSV | Petak, 26. 05. 2023. | Komentara: 0

LSV: Ustavna žalba protiv Salapure, Domjeskova i Sakalaša

Liga socijaldemokrata Vojvodine podneće Ustavnom sudu Srbije Ustavnu žalbu protiv gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure, načelnika Gradske uprave grada Zrenjanina Nenada Domjeskova i pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Žolta Sakalaša zbog kršenja Ustava, i to u delu koji reguliše nadležnosti Autonomne Pokrajine Vojvodine po pitanju upotrebe i načina isticanja pokrajinskih simbola.ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook