Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 29. 07. 2021. | Komentara: 0

Požar na deponiji u Zrenjaninu, građani se gušili u dimu

Zrenjanin, 29. jul 2021 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od gradonačelnika Zrenjanina Sime Salapure da u najkraćem mogućem roku obavesti građane o uzrocima požara na gradskoj deponiji smeća, koja je u jučerašnjim večernjim satima izazvala formiranje gustog dima, praćenog smradom, u većem delu grada.

LSV

Ovakvo stanje, praćeno veoma visokom temperaturom, zabrinulo je građane Zrenjanina, a reakcije na društvenim mrežama jasno su ukazivale na bes.

Posle problema sa vodom, zagađenjem vazduha iz kafilerije, kao i potencijalnim zagađenje iz kineske fabrike guma Linglong, koja se gradi nedaleko od grada, ekološki problemi izazvani požarima na deponiji smeća grad Zrenjanin čine opasnim mestom za život.

Građanima Zrenjanina je Ustavom zagarantovano pravo na zdravu životnu sredinu, ali se to pravo flagrantno krši.

Tražimo hitnu reakciju gradonačelnika i informacije o odgovornosti za najnovije ekološke incidente u Zrenjaninu.

Uz odgovornost, insistiramo i na strogim sankcijama za pojedince koji su doveli do ovakve situacije.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Zrenjanin




Odbori LSV | Sreda, 14. 02. 2024. | Komentara: 0

Zrenjanin mora krasiti mural sa likom Snežane Perić Pantić

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas gradonačelniku Simi Salupuri inicijativu kojom se predlaže da naša proslavljena karatistkinja Snežana Perić Pantić, koja je preminula pre dve godine, dobije mural u gradu Zrenjaninu.
Odbori LSV | Utorak, 13. 02. 2024. | Komentara: 0

Zahtevamo nadoknadu štete građanima kojima su uređaji stradali zbog eksperimentalne tehničke vode

Predstavnici Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin doneli su ispred Gradske kuće neke od uređaja koji su pokvareni zbog toga što zrenjaninskim cevima teče ko zna kakva eksperimentalna tehnička voda.
Odbori LSV | Četvrtak, 08. 02. 2024. | Komentara: 0

Zašto gori Fruška gora?

Novosadski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani poziva ministre unutrašnjih poslova i zaštite životne sredine da hitno obaveste javnost koji su uzroci požara koji su besneli sinoć na Fruškoj gori, kao i kako se planira sanacija posledica požara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook