Prešarani nazivi mesta na manjinskim jezicima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Nedelja, 30. 03. 2014. | Komentara: 0

Prešarani nazivi mesta na manjinskim jezicima

BELA CRKVA - Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Bela Crkva osudio je danas skrnavljenje table sa višejezičnim natpisom naziva naselja na ulazu u Belu Crkvu. Oni su od nadležnih organa zatražili da počinioce hitno pronađu i kazne.

LSV

Kako se navodi u saopštenju, višejezična tabla je postavljena pre nekoliko meseci. Na fotografiji se vidi da su crnim sprejem prešarani nazivi mesta na hrvatskom, rumunskom i mađarkom jeziku, a netaknut je ostao samo ćirilični natpis na srpskom jeziku.

- Velika je sramota za Belu Crkvu, kao multietničku sredinu da se na ovakav način iskazuje nepoštovanje prema jezicima nacionalnih manjina koje zive na ovom prostoru. To su jezici naših komšija, i kao sve dobre komšije trebalo ba da se stidimo ovakvih postupaka. Poštujmo druge, da bi i oni poštovali nas – ističe se u saopštenju OO LSV Bela Crkva.

A aktivisti LSV-a će sutra, u popodnevnim časovima, tablu očistiti u znak protesta protiv ovakvih postupaka.

(BILSV, 30.03.2014)



Odbori LSV | Sreda, 16. 06. 2021. | Komentara: 0

Hitno rešiti problem vode u Lugu i Grabovu

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od lokalne samouprave Beočina, ali i pokrajinskih i državnih vlasti da u najkraćem mogućem roku omoguće isporuku ispravne pijaće ove meštanima Luga i Grabova.
Odbori LSV | Nedelja, 06. 06. 2021. | Komentara: 0

Zašto se zrenjaninska vlast stidi istorije grada?

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je krajnje neprimereno što rukovodstvo grada Zrenjanina niti jednom jedinom rečju ili najmanjom mogućom manifestacijom nije obeležilo 6. jun, dan kada je naš grad 1769. godine Poveljom carice Marije Terezije proglašen za Slobodno carsko trgovište.
Odbori LSV | Subota, 05. 06. 2021. | Komentara: 0

Vršačka vlast ne brine o interesima svih građana

Na sednici Skupštine grada Vršca održanoj prošlog septembra poslovi radova na putevima povereni su preduzeću A.D. „Sremput“ iz Rume.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook