Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Četvrtak, 03. 12. 2020. | Komentara: 0

Ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom svakodnevna su obaveza svih građanki i građana

Novi Sad, 03. decembar 2020 - Članice i članovi Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad žele da danas, 3. decembra, na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, podsete javnost na to da ravnopravnost i bolji život osoba sa invaliditetom jesu i moraju biti svakodnevni zadatak, ne samo institucija, nego i svih građana, poručio je predsednik Izvršnog odbora LSV Novi Sad Mirko Grujičić prilikom susreta sa predstavnicima Udruženja „Čepom do osmeha“.
 
LSV

Tom prilikom Grujičić je predstavnici Udruženja „Čepom do osmeha“ Miljani Papović predao pet džakova plastičnih čepova, koje je Gradski odbor LSV Novi Sad prikupio u proteklih mesec dana.

Podsetimo, Gradski odbor LSV Novi Sad pridružio se akciji „Čepom do osmeha“ 3. novembra i pozvao građane da čepove od plastične ambalaže donesu svakog radnog dana od 10 do 17 časova u prostorije GrO LSV NS na Trgu mladenaca 10, ili direktno u prostorije Udruženja „Čepom do osmeha“ u Ćirpanovoj ulici 25.

Pored toga, radi lakšeg kretanja osoba sa invaliditetom, Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad priprema inicijativu za obaranje ivičnjaka na javnim površinama u gradu gde to do sada nije učinjeno i već mesec dana od građana prikuplja informacije o lokacijama za to.

- Pozivamo građane da nam i dalje - lično u prostorijama stranke, zatim putem naših Fejsbuk (@LigaNS), Instagram (@lsvnovisad) i Tviter naloga (@LSV_NS) ili na adresu [email protected]  - prijave lokacije na kojima je potrebno obaranje ivičnjaka. Prikupljeni predlozi za obaranje ivičnjaka biće sistematizovani i prosleđeni nadležnim gradskim institucijama - poručio je Mirko Grujičić.

Gradski odbor
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Novi Sad



Odbori LSV | Utorak, 06. 02. 2024. | Komentara: 0

LSV-Vojvođani Zrenjanin: Zahtevamo transparentnost gradske administracije u vezi sa biračkim spiskovima

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Zrenjanin, uputila je danas Gradskoj upravi grada Zrenjanina zahtev za dostupnost informacije od javnog  značaja - ukupan broj građana sa teritorije grada Zrenjanina koji su upisani u birački spisak na današnji dan.
Odbori LSV | Petak, 02. 02. 2024. | Komentara: 0

Simo Salapura se ne meša u svoj posao i dopušta neljudski tretman prema radnicima Linglonga

Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani traži od svih nadležnih državnih organa, kao i od zrenjanske lokalne samouprave, da najzad počnu da rade svoj posao i učine sve da se ispoštuju zakonske obaveze kineskih investitora u fabrici Linglong. 
Odbori LSV | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Zrenjaninski LSV-Vojvođani kontroliše broj upisanih birača u gradu

Odbornička grupa Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Zrenjanina uputila je danas Gradskoj upravi zahtev kojim se traži informacija o ukupnom broju građana sa teritorije grada Zrenjanina, koji su upisani u birački spisak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook